lördag 19 februari 2011

mitt&ditt - UTLOTTNING!


Då var det äntligen dags! För UTLOTTNING! Jag tänker inte hålla er på halster längre. I måndags la jag ut en liten Tävlingsteaser, där den som ville kunde gå in och kommentera. Petra och Cecilia var de enda två som vågade/ville det (ni ligger bra till tjejer:), det rätta svaret på utlottningsobjekten kom fram redan då. Visst är det Ulrica Hydman-Valliens Mine-glas! Klicka på länken om ni vill se vilka fler färger de finns i.


Nyproduktion för alla, är kanske inte alltid det roligaste, men i det här fallet gillar jag det! Glasen är ändå unika, formen och färgen skiljer sig något mellan alla. Känslan blir att det är just ditt eget glas som vilar tungt i handen. Gedigna och tunga är de! Okrossbara?


Om, jag säger om, jag skulle ha en utlottning här på bloggen så hade jag (så klart!) tänkt att det skulle bli bland några av alla secondhandsaker som trängs här hemma, men som jag skrev i måndags överraskade jag även mig själv ang. denna MINE - GIVEAWAY.


Det var när jag såg glasen och tulpanhandduken tillsammans som jag ville ta ett par färgglada foton och då dök det ner som en blixt från den pastellklaraste av himlar- tanken på glasen i byrålådan! I mer än fem år har de legat där, i sina originalförpackningar!


Glasen var ursprungligen menade som en bröllopsgåva, men något kom emellan. Man skulle kunna säja att det är en skilsmässa som håller än...


I alla fall, glasen är alltså på ett sätt "vintage", eftersom det är ett bra tag sedan de köptes, men samtidigt är de sprillans nya och helt oanvända! Med andra ord; helt perfekta för en utlottning här hos mig på evigakvinnor!
Det hela är mycket enkelt: Gå bara in och lämna en kommentar om du vill vara med i utlottningen! Du behöver inte länka till din sida eller så, men om du vill det eller kanske bara vill slänga ut ett tips till dina vänner, så lovar jag att inte bli sur... men det ger dig inte större chans att vinna, bara en extra guldstjärna i kanten :) OCH eventuellt fler vinstchanser till ALLA = fler glas som lottas ut.


Alla är välkomna att delta, har du ingen blogg eller något konto, så går det som vanligt bra att kommentera som anonym, men glöm inte att tala om vem du är!


Vinnarna dras någon dag i början av mars, så skynda Dig att lämna ett spår i kommentarsfältet, om Du är sugen på en drink... i ett alldeles eget glas!

Uppdatering: 110311 presenterades tre vinnare! Petra, Stina & Ida.Så hörs vi snart.
/helena
ps Jag har inte riktigt bestämt hur många glas som skall lottas ut, om de ska lottas ut ett och ett eller parvis. Inte heller vilka färger som skall utskänkas, men du får gärna lämna önskemål om favoritfärg! Blå? Röd? Gul? Grön? Orange? De finns även i svart och vitt.

14 kommentarer:

 1. Hejsan Helena

  Dom där glasen sparar båda mina döttrar på, sedan några år, i olika färger.

  Vilken historia, med det inställda bröllopet, ojsan.

  Lyktan är cirka 148 cm, mätte med tumstocken. Promise.

  Tack för dina goa kommentar, den gjorde mej glad.

  En trevlig helg, önskar jag dej.
  //Kram Lissen

  SvaraRadera
 2. Lissen: Välkommen till min utlottning! Kul att dina döttrar, också, tycker om dem. Förlåt för att jag är så retsam... men jag tyckte nog att du hade skrivit 1.48cm... :). Istället för 1.48 m eller 148cm, men jag såg kanske fel.
  Trevlig helg till dig också!

  /besserwisser-helena :)

  SvaraRadera
 3. Woho, jag vill jättegärna vara med och vinna de superduperfina glassiga glasen! Perfekta för en somrig drink, eller varför inte saft (jag får ju för tillfället avstå drinkarna :) Jag tycker att alla är vackra, men kanske att jag gillar det gröna och det rosa bäst!

  SvaraRadera
 4. Ida: Va' kul! Att du vill vara med och att du, liksom jag, tycker att Mine-glasen är urläckra. :)
  /helena

  SvaraRadera
 5. Hej! Var ju bara tvungen att se vem "Enannanhelena" var! ;) Har klickat lite fram och tillbaka på din sköna blogg! Vet inte om jag är för sen att var med i utlottningen men jag lämnar en kommentar iaf!!;)
  Tack för goa bilden och skön läsning!
  Mvh Helena

  SvaraRadera
 6. Goa bilder menar jag naturligvis!! =))

  SvaraRadera
 7. Helena: Alltid kul att träffa på en annan helena... :). Nejdå, du är inte alls för sen, anse dig officiellt med i utlottningen! Jag har inte satt något säkert slutdatum ännu, men troligtvis någongång under nästa vecka. Jag meddelar närmare snart! Välkommen och tack!
  /helena

  SvaraRadera
 8. Wow hur har jag kunnat missa den här finfina utlottningen? Glasen är verkligen fina och jag har många gånger stått och tittat på dem i affärerna... min favoritfärg på demär såklart det röda och det gula ;-)

  SvaraRadera
 9. Lotten: Såklart att Du måste vara med i min färgglada utLOTTning :)! Du behöver ju muntras upp lite, där bakom all byggplast...
  Röd & gul, läggs härmed upp i den stora minnesbanken :)
  /helena

  SvaraRadera
 10. Ha Helena, är rätt nöjd med att ha gissat rätt!! Måste bara tillägga att jag haft habegär efter dem i, ja, typ 10 år... Stod senast igår i en affär och sneglade ;) Alla är vackra, men blå, vita o gröna är nog mina favvisar...
  Sov sött!
  Kram Cecilia

  SvaraRadera
 11. Roligt med utlottning, men vilken historia bakom glasen. Oj!
  Kul att ha hittat hit och jag håller tummarna hårt nu!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 12. Cecilia: Förstår att de väcker habegär! De är så mycket mer än bara dricksglas, vart och ett är ju också som ett litet konstverk i sig! De bör till exempel inte diskas i maskin... det tyder väl på att de är minst lika många delar konst som bruksvara... :) Lycka till!

  Malin: Välkommen till min sida OCH min utlottning! Historien bakom glasen är lite speciell, jag lovar att berätta mer om det i ett senare inlägg... :)

  /helena

  SvaraRadera
 13. Halloj! Har spanat på de här glasen hur länge som helst, men har liksom aldrig kommit till skott, så självklart vill jag vara med i din utlottning. Många snygga grejer du visar i din blogg. Himla kul att ha hittat hit! På återseende! /Stina

  SvaraRadera
 14. Stina: Välkommen till mig och min Mine-utlottning! Bra timing du har som slipper gå runt och vänta och tråna länge... dragningen av vinnarna är ju redan i morgon torsdag!
  Lycka till!
  /helena

  SvaraRadera