torsdag 3 februari 2011

Från tandborstning till tandborstning


I Badrummet lyser mysbelysningen med sin frånvaro, det är där det lilla värmeljuset kommer in. Med gryningsgruskänsla kvar i ögonvrån, kan det vara skönt med ett mjukare uppvaknande.


Även om ljuset har vänt, kommit närmare inpå, t o m hunnit visa sig från sin bästa sida... ett par gånger, så är dess närvaro fortfarande sporadisk. Runt knuten lurar fortfarande, vapendragaren, mörkret, i någon av sina många skepnader.


Vid köksbordet hamnar man ofta, oavsett tid på dygnet... där kan allt hända...eller inget... Min solfångare tycker också om dunklet, då får den sällskap. Av både ljus och värme!


Från soffhörnan ser man TV:n sprida sin ständiga ström av blå pixlar över rummet. Skymningsljuset har konkurrens. Som tur är, finns där också en kotte. Glasbrukad. Återbrukad. Lika vacker på och av. Släckt som tänd.


I badrummet lyser, fortfarande, mysbelysningen med sin frånvaro, det är där det lilla värmeljuset kommer in. Med nattrött näthinna, kan det vara skönt med en mjukare inbromsning. Bara att sluta sen. Ögonen. Sluta ögonen.Så hörs vi snart igen.
/helena

ps. "Äventyret" fick tyvärr skjutas upp, hoppas att det väntar på mig. En annan dag. Det blev soff-film :) istället, en som fick det att vattnas i munnen... berättar nog mer om den en annan dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar