söndag 6 februari 2011

Sova


Som ni ser så orkade jag inte ens stiga upp för att göra dagens inlägg...


Jodå, så illa är det inte, jag tänkte bara att jag äntligen skulle komma till skott och berätta om det lilla, gammaldags glasögonfodralet, som tenderar att dyka upp lite här och var i bloggen...

Det var på en auktion, ute på landet (var annars?:) , som jag fick syn på det. Blommigt och rart låg det där i en diverselåda fylld med, ja just det; diverse. Bestämde mig för att ropa in det, till ett lämpligt lågt pris, om möjligt. Inte för att jag behöver ett mjukt och egentligen ganska opraktiskt fodral. Jag använder visserligen glasögon då & då, så det vore inte fel att ha något lämpligt att frakta dem i. Föredrar, i så fall, ett hårt, mera skyddande fodral, de fåtal gånger som brillorna inte bara hamnar löst i fickan... Aja-baja!

I alla fall, det blev dags för fyndlådan med objektet för mitt ha-begär... jag tänkte att priset skulle hamna runt ett par tior, för förvisso är den lilla blommiga godingen fin att titta på, men den är inte handbroderad eller så, förmodligen  kan den t o m vara masstillverkad, i något land bortom haven :). MEN buden fortsatte förbi tjugo...trettio, femtio, sjuttio... för att landa på nittio kronor!! Döm om min förvåning och förfäran, när jag förstod att det var jag som inte hade tagit ner armen i tid... utan därmed ropat in det billiga?! fodralet för nästan hundralappen!

Sedan, när jag fick lådan i knät spanade jag lite noggrannare i den och kunde konstatera att de andra som bjudit på lådan knappast gjort det p g a fodralet... Däri låg nämnligen också ett par ljuvliga örngott, alldeles nysydda, m a o helt oanvända OCH med den mest bedårande lilla spetsrad. Hemknypplad och allt! 

Så gick det alltså till när jag lyckades ropa hem ett fodral, som jag inte behöver, men som är en fin prydnad tillsammans med de antika glasögonbågarna. Dessutom sover jag så extra gott om natten nu, på spetsprydda örngott å allt...


Så hörs vi snart, utvilade... och redo för nya inlägg!
/helena

ps Jotack, jag mår nog lite bättre idag, tror jag, vaknade ju nyss :), så förhoppningsvis orkar jag kika runt lite bland alla inspirerande söndagsbilder hos FABRIKEN!

3 kommentarer:

 1. Så fint! Och var kvar du i sängen. Världen finns ju kvar där ute :)

  SvaraRadera
 2. ojojoj, vad härligt med äkta vita örngott i bomull och spetsbeprydda. De skulle jag sova gott på. GOD NATT!

  SvaraRadera
 3. Weronica: Tack! Har gått upp nu, till slut... :)

  Cinna: Jodå, både vackra att se på OCH sköna att sova på. God Morgon! :)

  /helena

  SvaraRadera