onsdag 16 februari 2011

Möt Regina, en 87-årig skönhet.


Då var det dags för torkningen... Jag tyckte att vi kunde behöva lite finporslin också. En gracil porslinskvinna, från Sverige. Tänkte att det kunde vara bra för balansen i tillvaron, ni fick ju stifta bekantskap med en betydligt kraftfullare tallriksmodell igår. Så finporslin it is! Fast att det bara är en vanlig onsdag. Någon därute har säkert något att fira även idag, jag tillägnar denna/dessa "Någon" detta inlägg, med Gustavsbergs Regina, tillverkad mellan 1924 och 1938, enl siten; Svenskt Porslin, en förteckning över svenskt 1900-tals porslin. Överst på bilderna skymtar dessutom ett par assietter ur Rörstrandsklassikern Gröna Anna.

Det var väldigt nära att jag använde rubriken: "Jag torkar Regina 87 år"... ni vet jag har den där lite småjobbiga tendensen att vilja ordvitsa, både lite här och var. Tror att jag nämnde någongång att det inte är mitt fel, allt beror på min uppväxt, enbart. :) Det var väl ändå tur att ni slapp läsa den "långvårdsassocierande" meningen, det första ni gjorde i dagens inlägg. Jag gissar att ni vill bli lite mer inspirerade än så? Särskilt så här en helt vanlig onsdag.  Nog svamlat!

Vill bara avsluta med att konstatera hur lätt och galant det går att torka disken med riktigt bra handdukar. Linne! Nymanglade! Framletade ur djupet av någons gamla linneskåp! Inropade på auktion, ja det gissade ni nog redan. Sex stycken, visserligen med två helt olika mönster, tre stycken med det sommarhalvårsförebådande (finns det i SAOL?) blåklocksmönstret på. De matchar varann så fint, handduken och Reginatallrikarna, med sina skira blommor. Different, but same. På något sätt.

Totalinfluerad av Antikrundan, som jag känner mig idag *ler*, så sparar vi det bästa till sist; Priset! Det är bara det att jag inte kommer ihåg exakt vad jag gav för de runda porslinsgodingarna, förmodligen mer än en spottstyver men mindre än en förmögenhet.
Eftersom handdukarna är nog så viktiga när det kommer till finishen, så... Etthundrasextio kronor för bunten med de sex i linne, så gott som i nyskick. Inte så imponerande billigt, hör jag någon tänka nu, MEN då glömde jag kanske nämna att det ingick en traktörpanna, i koppar, i det priset också...


Så hörs vi senare.
/helena


ps Igår stod jag med diskmedelsskum upp till armbågarna, diskandes våra, med grönska spirande, vardagstallrikar, Greenleaves, om ni vill titta på och läsa om, fler servisdelar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar