söndag 20 mars 2011

PåtårIdag vill jag bjuda er på en kopp kaffe! Eller te, om ni föredrar det! En riktig hederlig fika. I de mest våriga koppar man kan tänka sig. Prinsesstårtegröna! Med hallonsyltskant!Detta är den rätta tiden för stärkta dukar... och en blomuppsättning -  tillhör varje husmors stolta dukning!


Kanske vill Du hellre få din "dryck of choice" serverad ur en klassisk blå-vit servis? Åh, här får man visst tårta också? Hm, svårt val. Vad väljer du?


Kommer att tänka på den där gången när mannen och jag var på en teaterföreställning av Lars Norén. Det var på den tiden när vi gick på teatern både nu och då. Tror det var ; "Bobby Fischer bor i Pasadena", som förresten också blev filmatiserad med Lena Nyman i en av rollerna. I alla fall i den här föreställningen, som handlar om en konfliktfylld familj, låter onekligen som Norén, eller hur?, här bjuds det på kaffe, om jag minns rätt, som ett slags försök till civiliserat liv i allt kaos. Ja, just det, kanske var "Kaos är granne med gud" pjäsen som vi såg? Nu blev jag osäkrare. Det spelar egentligen ingen roll för min poäng handlar om att bjuda på eller sätta på, en kopp kaffe i rättan tid som en slags modern variant på fredspipa, eller som ett försök att lägga filten över buren och få olyckskorparna att sluta kraxa, åtminstone en kort stund.

Minns inget annat av pjäsen egentligen. Mer än stormande bråk, konflikter, elakheter och så denna fråga; Ska vi inte sätta på lite kaffe?

Jag tror att vi gjorde det när vi kom hem från teatern den kvällen, tog oss en nervlugnande kopp. Ibland behövs det. Efter Norén. Efter skalven. I efterdyningarna. Eller mitt i en orolig tid. Nu!


Så ta en kaka till
:)
så hörs vi snart.
/helenaps Sänder en extra tanke till Lena Nyman. Visst var hon fantastiskt?! Även om man inte riktigt var med på den gamla goda tiden så minns nog de flesta henne som Ronjas mamma. Eller i den här gamla godingen,klick? Det börjar väl, förresten, bli dags att ta fram kulorna nu, bara snön smälter igen...

pps De gamla korten hittade jag, på auktion, i ett kuvert som det stod gamla kort på. Passande nog. :)
Njut av fler söndagsbilder på FABRIKEN!

6 kommentarer:

 1. Ja, Lena Nyman var fantastisk. Fina kort, vilket trevligt fynd.

  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 2. Camilla: Tänk att den där lite lagom raspiga rösten har tystnat, men inte i minnet. :)

  Är just på väg ut för lite kvällssurf, du finns på min lista! Vi ses.
  /helena

  SvaraRadera
 3. Ja en fika säger jag inte nej till och snart kommer somrigare dukar fram.

  Lena Nyman ser jag framför mej i Ronja Rövardotter.

  Håller med om att loppisar ska man inte gå in i en halvtimme innan dom stänger.

  Må så gott. // Lissen

  SvaraRadera
 4. Lissen: Om man vill se det lite optimistiskt så kan man ju tänka att det i alla fall är bättre att komma till välgörenhetsbutiken en halvtimma INNAN stängning... istället för efter menar jag...
  :)
  /positivttänkandehelena

  SvaraRadera
 5. De prickiga kopparna är helt underbara.. trots att jag älskar blåvitt porslin. Green gate släng dig i väggen :)
  Kram Cecilia

  SvaraRadera
 6. Cecilia: Du slänger väl inte porslin i väggen? :) Nä, jag tänkte väl det, det var bara tillverkaren du slängde...

  Visst är det något alldeles bedårande med prickar på porslin!
  /helena

  SvaraRadera