tisdag 24 maj 2011

En slingrande rabatt



Idag tänkte jag inte säga så mycket. Bilderna ska få tala för sig själva. Nästan.

Extra! Extra! Just nu; Tre inlägg till priset av ett!

Jo, det var ju så här att när inspirationsfabriken hade tema favoritblomma, så hade jag tänkt att visa bilderna ni ser här ovan, men de behagade inte lämna kameran i tid... Vaddå favoritblomma? undrar ni. Det är ju en katt på bilderna. Hm. Jo, ungefär så här gick tankegångarna; Att bilderna representerar en hel blomstrande tid! Jugend! Bara en sådan sak som att till och med askfaten var vackra, då, i början på förra seklet. Som en solfjäder ligger hon utsträckt i sin draperade klänning. Även om hon har blivit lite mörk om nosen. Och en del andra utstickande kroppsdelar... Av allt bolmandet kan man tänka. Upsala-Ekeby-vasen är förstås inte så gammal. Men det natursköna mönstret känns ändå som en ganska tidstypisk stilstudie. Tycker jag.

En kär pryl hette förra veckans tema, då visade jag visserligen upp en av mina ögonstenar & själva ögat, men egentligen är det ju böckerna som ligger mig varmast om hjärtat. Och katten. Någon djurrättsorganisation blir väl upprörd om jag kallar dessa integritetsfulla varelser för ting. Men jag tänker lite som Baloo här, när han kärleksfullt kallar Mowgli för -Vilken lattjo liten pryl. Visst är det så han säger?

Brasses lattjolajbanlåda kommer ni säkert ihåg? På en auktion för ett tag sedan hittade jag en hel låda med prylar ifrån den blomstrande tiden. Ni ser en del av dem på bilderna. Både lattjo och lajban!

V19 var fabriken full av favoritplatser, jag kom inte ihåg vad jag gjorde den dagen. Men förmodligen satt jag här, en stund, i mitt favorithörn i soffan. Nynnandes. -Det är liksom magneter inbyggda i min soffa... Kommer ni ihåg den? Med Susanne Alfvengren? Hittar den inte på Youtube. Konstigt. ;). Men här har ni en annan skön gammal alfvengrenare, med inbyggd gotländsk feeling och allt. Om ni har tid att lyssna alltså. Det har inte jag.


...nu måste jag försöka resa mig härifrån. Nu. Nu!

Vi ses.
:)
/helena



ps Idag sitter många på trappan/verandan/balkongen till FABriken! Medan jag mest luktar på mina inomhusrabatter. Djungeln (läs ogräset) där ute, den/det får ni se en annan dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar