lördag 21 maj 2011

Turista i lá homevista

Med solen som vägvisare gav vi oss av!
Vi passerade en del höga hus...
...på vår väg till böckernas Mekka!
Let's go Let's go Let's go...
...Let's gå ner på sta'n
Vackra träd? Vackra människor? Vackert mönster på marken? Check! Check! Check!
Å där ligger han fortfarande och funderar...
...på vilken utbildning han ska gå?!
Blir bananerna stora i år, tros?
Åh, stadens minsta invånare fick också en påhälsning.
Vem vill inte det?
En strålande dag...
...gick mot sitt slut
Solen kämpade, ville inte riktigt ge upp
"Lille" Pinnochio tog sig inte ens tid att vinka hejdå
Hemma - hos någonannan, tyvärr.
"...Bussföraren som stämplar min biljett ser ut att komma från Peru. Han skänker mig knappt en blick. På Strandvägen hör jag plötsligt honom göra långa utläggningar i högtalarsystemet på spanska. Han berättar entusiastiskt om staden, om Skansen, om möjliga bussbyten. Resenärerna som inte förstår spanska tittar stumt på varandra och jag kan inte sluta skratta. Jag undrar om han mumsat mystiska svampar till frukost..."
Ovanstående är ett citat ur Alexandra Pascalidou's kolumn från gårdagens metro. Den handlar om att ta ansvar för sin stad. Läs gärna hela krönikan här.

I går var jag och mannen i sta'n. I staden som blivit utnämnd till årets stadskärna 2011. Inte Stockholm, Köpenhamn, Rom, London eller Paris. Inte ens New York, bara nästan(först får ni titta på lite dikter, fniss och dricka ljungte, fniss igen). Utan vår lilla stad. Håll tillgodo med bilder från staden i mitt hjärta.


så hörs vi snart.
:)
/helena


ps Om det är någon som blir lite extra nyfiken på något av stadens utbud, så hittar du turistbyrån här! Och här finns evenemangskalendern! Och om det är någon som blir nyfiken på något på mina bilder så blir jag, alltid, glad för kommentarer, eller varför inte ett mail? till: gjenus@telia.com

5 kommentarer:

  1. Pinnochio! Han är min favorit!

    SvaraRadera
  2. Maria: Då kanske du borde flytta hit! Vår lille långnäste vän står mitt i sta'n. Hela 9 meter hög är han. Om man har möjlighet, läs råd, att bo i centrum, så finns det tydligen ett par hus där man kan möta åsynen av Pinnochio redan till morgonkaffet.:)

    /helena

    SvaraRadera
  3. Låna nu - Lämna i höst...det gillar jag! :-)

    SvaraRadera
  4. Detta är bara en test, blogger vill nämligen inte låta mig kommentera Gilas kommentar, taskigt tycker jag. :(

    SvaraRadera
  5. Jaså, nu gick det bra?! Då försöker jag igen.

    Gila: Visst är det smart! Man får låna böckerna hela sommaren och biblioteket, som ska flytta tillbaks till fräscha renoverade lokaler i höst, får flytthjälp. Jag har redan varit en duktig "flyttkarl" och släpat hem ett par tunga coffee table-books, men det blir nog till att aktivera bicepsen ett par gånger till, innan hösten.
    :)
    /helena

    SvaraRadera