söndag 2 juni 2013

Farliga frestelser & förföriska ögonblick


Det här var en dag i början av våren. Eftersom början på våren var så sen i år, så var det här en dag en bit in i april. "Höstgrön supernova" kallar konstnären/fotografen - Guy Heyden den översta. Och höstkallt var det, även om ljuset skvallrade lite om att helt andra årstider var i antågande. Nedanför supernovan pockar "Farlig frestelse", lockar med sin gröna marsipanlook-a-like-liknande yta.


"Kinapuff i hagen" ger glada sommarkänningar ända ner i magen!


Ett "Förföriskt ögonblick" får en att stanna till, titta upp, hoppas, och bli ännu lite varmare inombords. Även om ögonblicket snart har passerat.


På tal om ögon, på tal om blick - visste ni att det är bra för ögonen att äta blåbär? Jodå, till och med ögonläkare rekommenderar det för bibehållen ögonhälsa. Synd då att den hårda vintern vi just lagt bakom oss tydligen har tagit kål på så mycket av blåbärsriset därute. Annars vore det bara att mumsa läpparna (och ögonen) blåa snart nu då!

Uppifrån och ner gjorde vi här en omvänd resa i blåbärsskogen, från "Årets sista blåbär" till
"I blåbärens barnkammare".

Skomakarbär kallas visst de där blanka, nästan svarta blåbären man ser ibland. I vissa delar av landet ansåg man enligt folktron (och wiki.) att de var giftiga eller åtminstone oätliga för att man hade för sig att korna eller räven hade urinerat på dem. Huh?


"I väntan på vinden"


Men den här vackra, tidiga vårdagen behövde vi inte vänta länge på vinden. Mitt hår gjorde en lustig dans i blåsten samtidigt som jag beundrade den skira, sköra, sköna "Danse Macabre". Och nu...




...har snön och alla frusna vårhjärtan äntligen smält. Även i hörnen.
:)
/helena




ps Kommer ni ihåg att jag har visat lite bilder från den här, nu svunna, utomhusutställningen förut? Här! kan ni se mer, fler foton, och hitta en länk eller så. Och läsa tänkvärda ord skrivna av någon annan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar