söndag 16 juni 2013

Knock on wood, baby!


När vi gick upp för det knastrande gruset så sken fortfarande solen. Och jag trodde att det där vita, kantiga, lite fräcka huset, det som nästan såg ut som en modern minimalistisk villa med alla sina fönster - det måste väl vara slottet?


Men det visade sig att den fina byggnaden "bara" var det vackra drivhuset. Med anor, minst, från 1800-talet. Rekonstruerat på 1990-talet i ursprunglig stil.


Innan vi kom fram till det, mellan grönskan hägrande slottet, så läste vi lite om det som redan varit och det som komma skall. Att fira midsommar på Gunnebo Slott och Trädgårdar tycker jag verkar vara en bra idé. Tyckte dessutom jag såg något på hemsidan om ett ytterligare utökat ekologiskt tänk, och att de därigenom planerar att bara använda egen grönska till att klä stången med i år.


När vi väl kom fram till den imponerande träbyggnaden, så hade himlen blivit nästan lika grå som de pampiga slottsdörrarna. Och mobilen hade börjat tröttna på att producera acceptabla bilder, i det alltmer oacceptabla vädret.


Jag hann precis konstatera att till och med de stora höga pelarna är gjorda av trä och att här finns det människor som bryr sig om de små liven också, innan regnet tilltog ytterligare i styrka.


Den alltmer vädertjuriga mobilen tog ett snabbt sikte mot utsikten, samtidigt som jag siktade min räddande ängel med fladdrande vingar paraply.


Vände mig om en sista gång för att fånga en sista fuktskadad vy. Paraplyet gjorde sitt bästa för att vända på både sig självt och på mannens goda humör.

- Floras kulle får vi väl studera en annan gång då, tänkte jag precis innan bildörren slog igen.


I bilen hem lyssnade vi på Pugh. Fast inte på den här. Och inte på den här heller. Utan på några mer väderlösa låtar. Så att säga. Att "Utan dig är jag noll" är en sådan bra, och lite ovanlig - på grund av upptempotakterna - kärlekslåt, har jag aldrig riktigt tänkt på tidigare, fast jag säkert har lyssnat på albumet "bilder" mer än en miljooon gånger.


:)
/helenaps Läs gärna mer om det fina gamla 1700-talsslottet Gunnebo här på den utförliga hemsidan. Strax söder om Göteborg hittar ni det. Nära Mölnlycke.

Webbutik finns det också på hemsidan. Jag föll särskilt för den specialdesignade blåvita! Gunnebomuggen och smyckena som har mönster tagna från staket och andra utsmyckningar i omgivningarna runt och på slottet! Visst låter det som en kul idé? Men glasen med specialmönster, formgivna av Catharina Giarimi, ser också helt oemotståndliga ut. Och kanske finns det någon som vill investera i dessa skira sköna, och samtidigt lite tuffa, snapsglas till sommarnubben?

2 kommentarer:

 1. Fint! Gillar Gunnebo :)

  SvaraRadera
 2. Oskar: Ja, tänk att jag har bott så nära detta fina lilla slott, i över 20 år, utan att ha varit där en enda gång - förrän nu?! Hade gärna firat midsommar där, men det får nog bli en annan gång.

  Kul att du lämnade ett avtryck efter dig, och jag hoppas att du får en fin midsommarhelg!

  :)
  /helena

  SvaraRadera