söndag 20 januari 2019

I min hand - En havstulpan?


Det här är en sådan där typisk liten sak, som man kan hitta därute - i den stora vida second hand-världen, ni vet. Eller två små saker egentligen. Två små tyglappar. Med, vad jag tolkar som, ett stiliserat tulpanmotiv.


Har haft dem i många är nu. De har mest legat och "skräpat". Min initiala tanke var att de skulle kunna fungera som bordstabletter. Men då krävs det att "någon" tar tag i kanterna. Fållar och så. Därför är det stor risk att de får fortsätta att ligga och "skräpa". Eller så skänker jag dem vidare. Säkert finns det en massa, massa flitiga sömmerskor där ute. Mycket flitigare än "någon" någonsin kommer att bli med nål och tråd.

<3
/helena

ps Det är säkert ingen som missat att säsongens antikprogram på SVT har kört igång. Klassiska, jubilerande Antikrundan. Sommarfagra, "slagfärdiga" Auktionssommar. 

Och Li Pamps lilla, informativa Antikmagasinet

Hinner inte se alla avsnitt av allt numera. Prioriterar min tid hårdare nuförtiden. Föredrar att hinna se fler filmer, och sedan använda merparten av skärmtiden till eget skapande. Plockar alltså mest ut antikrussinen ur antikkakan nu då, eller binge-tittar ikapp när jag inte orkar ägna mig åt något annat än passiv skärmtid. 

Har sett ett avsnitt av Antikrundan, en ljuvlig sommardag i Auktionssommar och underbara Joakim Bengtsson hos Li Pamp. Haha, fatta att han har femton-tjugo serviser!?! Hur onödigt? Och hur kul. Han är tydligen en flitig värd, så han kanske faktiskt använder alla sina konstifika porslinspjäser för Matbordet. Så heter avsnittet, som avhandlar en liten naggande god del av måltidens historia. Kan varm rekommenderas. Trodde att jag redan kunde en hel del historia om kniv och gaffel och sked och sådant, men här slank det ner ny kunskap, ungefär som en len och varm termos saftsoppa en kall vinterdag vid skridskobanan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar