onsdag 2 januari 2019

I min hand


Sitter här och pillar lite. I bildredigeringsprogrammet. Trycker på rätt knappar å så. Å på fel. Lite så. 

Tog några foton på mannen idag, tillsammans med orkidén som bara låter sig återfödas och återfödas och återfödas. För det här måste vara tredje gången den blommar om nu. Trots att jag har brutal-kapat ner stänglarna varje gång. Och sedan nästan glömt bort att vattna. Bara tänkt att det får bli som det blir. Jag behåller den bara för bladens skull, typ. För att jag tycker bladen gör sig så bra tillsammans med kruset från Gustavsberg, med dåtidens sköna f där i mitten någonstans.

Jodå. Jag har ett nytt bildprojekt på gång. Igen. Tro det eller ej. Älskar att påbörja nya saker. Att avsluta dem då? Not so much, tyvärr. Men ändå, det händer faktiskt att saker färdigställs. Ibland utan att jag själv fattar hur det gått till riktigt. Men oftast handlar det väl om att en del saker mår bra av att vila ett tag, stå till sig lite - som orkidéer - och få ny kraft. Skjuta nya skott genom tankebanorna. Hämta andan, för att kunna producera nytt syrerikt material. Ja, ni förstår säkert vad jag menar.

I min hand. Det är så jag kommer kalla det. Eller det är åtminstone arbetsnamnet. Förklaring på det dyker kanske upp senare, vi får se hur mycket jag tänker tvinga er att bli involverade i det här nya...

Dessutom gav jag mig själv ett par löften häromdagen, det var inte nyårslöften, sådana är jag ju så dålig på, det var några nya löften bara. Det handlar om att jag vill bli bättre på att skapa bilder. Eller egentligen sämre. ?!? Ja, som i "våga se det vackra i det fula". Fast jag vill också ta snyggare bilder. Samtidigt. En svårlöst ekvation? Ja, kanske. Vi får väl se. Ambitionsnivån är som vanligt hög, som ni hör. Både med det gamla och det nya.

Ett är i alla fall säkert: Bilder på vintage-saker kommer alltid ligga högst upp på min lista. Vilken lista? undrar ni säker nu. Alla mina listor! Förstås.

<3
/helena

ps Slutresultatet av min lilla fotosession med mannen då? Det får ni se säkert se snart - en vacker vinterdag. Eller en ful.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar