torsdag 31 januari 2019

Kom inte på någon klatschig rubrik, men det handlar om vintage


Sakta, sakta sker säsongsskiftet i second hand-fabriken. Typ. Halmbocken har hoppat ner från hyllan. Och upp kom två våriga vaser istället. Lite gult. Lite grönt. Lite fint, tycker jag.


Tomten i fönstret har till slut tipp-tappat sig iväg till någon mörk vitrinskåpsvrå, och lämnat plats för ett par  uppstickande sticklingar. En verklig utmaning för dem, att slå rot ovanpå Karlfeldts och Fridolins Lustgård, tänker jag.


Här på gräsrotsnivå är det mest sig likt. Min kära fotpall/sypuff. Omklädd i precis rätt tyg, tyckte jag då. Och det tycker jag fortfarande.

En ny sida har bläddrats fram i den gulnade Veckan:

"Den amerikanske damimitatören mr Julian Etlinge från New-York..."

Det är alltså han som syns både på den större och mindre bilden nederst till höger. Jodå. Sådant hände sig även i början på 1900-talet. Åtminstone i New-York, mina vänner. Med bindestreck och allt.

Har använt rubriken fågel, fisk och mittemellan förut, så det kändes så gjort. Men huvud, axlar, knä och tå, då? Jo, det kändes också gjort.

Ny inredningssäsong. Ny månad. Samma, gamla kärlek till de använda tingen.

:)
/helena

ps Och i taket hänger halmkronan kvar, men nu hoppas jag att den också hittar ner, åtminstone inom ett par dar. (Var det ett julrim?!?)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar