lördag 27 februari 2021

Äggande färger

I hallen har vi två väskor. Två väskor för saker som ska ut ur och in i hemmet. I vårt fall mest saker som kommer från second hand-världen, och några andra små ting som ska tillbaka dit. Ungefär så. Igår rotade jag lite i de där väskorna, och hittade det jag letade efter, plus lite annat. Det jag letade efter kommer ni säkert att få ta del av senare, men först vill jag bara visa att det här ägget fick komma fram. Eller ägg och ägg, det är väl egentligen mer en slags kula. Tror det var julgodis i den när den köptes.

Oavsett vad den var till för från början, så var den i alla fall på väg ut nu. Tills jag fick syn på den i en av de där hall-väskorna igår och ångrade mig. För jag vet att det berodde på att så många av de här runda askarna signerade Ulrica HV ligger och "skräpar" där ute på second hand-marknaden, jag vet att det var därför jag en gång för länge sedan (det har liksom bara blivit liggandes där) bestämde mig för att inte behålla det, för att man ser dem överallt. 

Medan jag diskade den blanka ytan blank igen bestämde jag mig för att ge det en andra chans, eller en tredje. 

För att jag inte tycker om snobbism. För att jag tycker mycket om de signifikanta figurerna och formerna som Ulrica Hydman Vallien var en mästare på att få levande och känslofyllda. Därför tog jag fram det igen. För att hylla en konstnär som inte tyckte det var "fult" att producera vackra ting för brukshandeln, och för så kallat vanligt folk.

Och för att de där färggranna, handmålade trääggen passar så bra där i. Som en slags väldigt tidig äggömma.

Det var bara det.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Vad är det där för vatten som alltid står där och skräpar? I den där snygga glaskaraffen? Jo, det är blomvatten som står upphällt för att värmas och mjukna, till det är dags att vattna krukväxterna nästa gång. Jag bara älskar att återanvända saker på nya sätt, som ni vet. Och en alldeles lagom snygg vintage-karaff kan såklart passa utmärkt som vattenkanna till några små primörer eller så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar