fredag 12 februari 2021

Bara ett pip. Och katter. Och Hund.

Bara ett litet hej från mig och vår gröna, sköna gamla bokhylla. Hej. Eller pip då. Eller mjau. ;).

Vad ska ni göra i helgen? Läsa? Titta på film? Ta en promenad? Lyssna på bra musik? Pussa på era älsklingar?

Jag kommer nog mest att lukta lite på blommorna, och pussa på mannen!, och läsa lite och spela Scrabble och Schack och kanske hinner jag titta till er en - eller två - sväng(ar) också.

Sköt om er.

<3

/helena

ps


Ni minns säkert att jag gjorde en Fem särskilt fina med hundtema häromdagen. Sedan fick jag förstås genast dåligt katt-samvete och var tvungen att fota alla katterna i bokhyllan pronto! Nej då, man behöver ju inte välja. Man kan faktiskt vara BÅDE katt- och hundmänniska. Så det så. (Även om just JAG råkar vara kattmänniska mest...).

Satt och funderade på om jag skulle citera någon text från BKO:s album Hund, men jag tyckte det var svårt att hitta något uppbyggligt och kärleksfullt där... Haha, känns som att det är mycket sökande och ganska olycklig kärlek på den här samlingen låtar. Men till slut hittade jag ändå ett par strofer, de kommer strax. 

Måste bara får reflektera över det här med olycklig kärlek en sekund till. Tillhör ju de lyckligt lottade som knappt minns hur det var att vara olyckligt kär, eller det gör jag förstås, om jag rannsakar bakhuvudet och mina tonår. Jag var nog en sådan som alltid var kär, i lite olika, småkonstiga killar. Det var sällan de var kära tillbaka, kanske tyckte de att jag var för småkonstig tillbaka? Hehe. Troligtvis.

Nu tänker jag på att det med all säkerhet finns någon där ute för alla. För alla er som väntar - eller aktivt letar - vill jag bara säga att ni kommer att hitta henne. Eller honom. Håll ut.

Och att även om kärleken till våra husdjur inte på något sätt kan ersätta kärleken till våra medmänniskor, så är den ordlösa kärleken mellan dig och just ditt djur underbar och oslagbar på så många sätt! Glöm inte det. Läs gärna om vårt älskade djur, om ni vill. Klicka er bara till inlägget som heter: Det här är ingen kattbild, det är en tidsmaskin.

Nu BKO-citat. Ett litet ett:

 

"... jag har börjat tro

att det finns nåt mer

att en sån som jag

har någonting att ge

för det här är en dag att bli kär på

att jag äntligen står först i kön

det har varit några år sen jag känt så

som om någon besvarat en bön ..."

 

/ur: En dag att bli kär på

från albumet Hund,

av och med Bo Kaspers Orkester

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar