måndag 8 februari 2021

Feb, mar, apr, maj, juni & juli

Bloggen fyllde ju stor flicka förra året - 10 år! Minns ni det? Och kommer ni ihåg att vi firade lite här inne genom att jag publicerade 50 bilder och ord (siffran på grund av att jag själv fyllde femtio förra året)? Femtio foton från mitt minneskort i kameran. Jag har ett slags pågående fotoalbum där, sparar de av mina egna alster som jag tycker extra mycket om av olika anledningar.

Då, när jag återpublicerade de bilderna här inne i höstas, skapade jag en tillfällig mapp åt dem jag valt ut. Men jag la in några extra foton där också, liksom för säkerhets skull. De tänkte jag visa er nu, det är bara några stycken, och jag kom på en idé - att de kunde få representera varsin kommande månad. Alltså nuvarande månad plus fem till. 

Det översta är februaris bild, och den här ovan är mars. För att drömmarna om våren börjar redan i februari, kanske? Och för att mars är kvinnomånaden nummer ett. Och det är faktiskt en BH på bilden, även om den nog är väldigt obekväm och svår att ta på. Det är en skulptur i metall. Den ingick i Borås skulpturbiennal för några år sedan, minns inte konstnärens namn just nu, men det går säkert att söka fram på en blogg nära er, om ni vill och hinner.

April. För att man inte bör starta några nya projekt då? Hehe. Inte dyka ner i något med huvudet före när vårterminen är så långt gången? Nej då, mera praktiskt än så tänker jag här - att vattnet fortfarande är väldigt kallt då. Fast det finns ju de som badar året om. Verkar blivit väldigt populärt att göra isen sällskap i baddräkt numera. Hurtbullar, säger jag bara. (Roligt ord förresten, det måste jag försöka lägga i Scrabble nästa gång...).

Maj. Mor och dotter. Mors dag, för oss här hemma i vårt land i alla fall. Finns mors dag någonstans i kalendern i alla länder i hela världen? Hm. Det borde den ju verkligen göra. Heja Mor, hon gör ju ett riktigt hästjobb, som det heter! 

Blanda och ge. Ett gammalt beprövat trick som jag använt mig av här. Göra konst av konst. Ett klassiskt konstgrepp. Klassiskt ingrepp, skulle säkert någon av våra förtida konstnärer tycka. Men det har trots allt gjorts i alla tider. Jag ser det som en hyllning, och tycker min vintage-bild som helhet är ganska fin. Förgätmigej. Den mest minnesvärda blomman av dem alla?

Juni. Sommarlov. Midsommarfirande. Begynnande semestertider. Ett av mina bästa foton ever. Också ett av de otäckaste. Minns att vi var ute och åkte på landet en bit, i bästa vädret uppenbarligen. Och så såg vi den här bilen som stod vid sidan av vägen. Eller snarare ex-bilen. Ett utbrunnet vrak. En före detta bil. Lite makabert att stanna och fota förstås, men jag kunde inte låta bli. Det är ändå vacker på något sätt. Men framförallt är det en påminnelse om att vara försiktig i trafiken! Alltid!

Juli. Blanka lockande vattenytor. Och många gånger ganska många hotande regnmoln på himlen. Fast det finns inte mycket som är skönare än ett ljummet sommarregn, inget att vara rädd för, även om den ibland åtföljande blixtrande åskan kräver respekt. 

Här leker jag med min fina handspegel. Låter den ställa frågan vad som är fram- eller baksida. Ibland är baksidan framsidan. Ibland är det bra att vända på steken. Se på problemet från andra hållet. 

Oj, jag som inte gillar att man förklarar för mycket runt konst. Varken min egen eller andras. Förlåt, det bara slank ur mig. Ni får gärna göra en helt egen tolkning. Eller reflektion då.

Det var det. Överblivna, återpublicerade foton som kan kallas en halvårskalender, om man vill. En månadsalmanacka som börjar nu. Nu. Nu.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Om ni missade mina 50 bilder och ord, eller vill titta på dem en gång till, då är det bara att länka er bakåt till den första delen här. Och sedan klickar ni er vidare till den andra delen här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar