onsdag 24 februari 2021

Inte lika kallt på kylen

Tänkte visa er en sak. Tänkte vi skulle gå ut i hallen. Tänkte vi skulle gå vidare därifrån, så att jag kan visa er den där saken som jag vill visa er. Men först stannar vi kvar i köket en stund. Tittar på de har ålderstigna, små vårblommorna. Tussilago från fyrtiotalet. Fortfarande blommar de. Hästhovar gula som solar, även om just de här är mer blyertsbleka och liksom vackert veka.

Annars då? Jo, jag har satt upp lite fler sidor på kylen, andra sidor. Djuriska och naturliga sidor.

Valde lite grönare bilder den här gången. Sol, vind och vatten och smältande snö. Bilder i takt med tiden.

Tänkte att det var dags att ta ner isbjörnen, för vårkänslornas skull. Även om vi alltid måste bli påminda om deras hotade tillvaro bland öppna vatten där det borde vara kallare och finnas betydligt mer gångbar is.

En liten stor björn fick ändå komma upp.

Och en liten till, i varmt motljus. Haha, den där glada, solande gnagaren alltså. Hm. Den påminner mig om något. Jag har det! Det är ju mellis-dags strax! Alltså får vi ta den där saken, bortanför hallen, som jag ville visa er en annan gång. Fortsättning följer liksom, för här ska sättas tänderna i russin och mörk choklad! Och kaffe!

Sköt om er.

<3

/helena

ps De naturnära och hisnande läckra fotografierna är hämtade/utrivna ur boken (som knappt är någon sammanhängande bok längre ju...) Vindar från Arktis, av Magnus Elander & Staffan Widstrand.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar