onsdag 8 december 2010

Hett boktips!


"Han förkroppsligar alla våra svagheter", så säger den brittiske författaren Ian McEwan, (fin bild också!) om sin romankaraktär Michael Beard. Huvudpersonen i romanen "Hetta" är "beströdd med det magiska stoftet från Stockholm". Vad kan vara lämpligare, så här i den Noblaste av veckor, än ett boktips om en nobelpristagare, visserligen en bedagad sådan, men ändå. Romanen beskrivs bl a som en farsartad komedi/satir och det kanske också är lite komiskt att rekommendera en bok som jag själv inte hunnit läsa klart ännu!? Hur tänkte jag där? *LER* Kanske tänkte jag att om jag tipsar er om boken, så hinner någon av er läsa ut den innan jag gör det och kan då berätta, för mig, om den var bra... Skämtåsido, den ligger här hemma och lockar med sin heta framsida, så tid för läsning skall uppbådas, om inte förr,så kanske till jul!

Jag citerar från baksidestexten:
"Nobelpristagaren i fysik, Michael Beard har sin yrkesmässiga storhetstid bakom sig. Han lever dock gott på sitt namn och åker runt på konferenser världen över och sprider glans med sin närvaro. Han är också en beryktad kvinnokarl, inne på sitt femte äktenskap, men även det är nu på upphällningen...." "...Han hoppas återvinna ära och berömmelse genom en teknik som återvinner energi ur vatten och som därmed kommer att rädda världen från den globala uppvärmningen."

Kanske har ni läst någon av Ian McEwans tidigare böcker? Han har bl a skrivit "Lördag", "På Chesil beach" och "Försoning", eller "Atonement" som den heter i original. Försoning blev också filmatiserad & vann en Oscar. Denna fina, men också tragiska film, med många vackra, storslagna, tidstypiska miljöer & kläder. Allvaret lurar dock hela tiden runt hörnet, krigets fasor är mycket verklighetstroget skildrat. Om ni inte redan har gjort det; Se filmen! Med den alltid lika sevärde James McAvoy. Keira Knightley är inte så dum hon heller :).

Vill ni läsa mer om den höstaktuella romanen "Hetta", hittar ni ett par intressanta recensioner & författarportätt: HÄR! och HÄR!

Boken är utgiven på Brombergs förlag.

Blir ni sugna på att köpa den, kanske något för önskelistan till tomten, så har ni ett par,tre vägar till nätköp här; inbunden roman, ljudbok eller varför inte ladda ner i MP3-format.

Vi hörs!
/helena

3 kommentarer:

 1. Hej Helena!
  Ja, visst är den lilla grisen "grymt" söt, hihi;)

  Den där boken skulle man ju vilja ha om inte annat så för det vackra omslaget:)

  Ha en fortsatt bra dag!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 2. här var det fint! och tack för boktips, har flera vänner som tipsat om honom, nu blev jag riktigt sugen! /Annika

  SvaraRadera
 3. Jenny: Visst är omslaget lite coolt :) med sin heta sol, men det är väl inte blommorna & fjärilen Du menar, som är vackra? För det tillhör inte bokomslaget, utan är framsidan på en auktionsinköpt plåtburk.

  Den är tillverkad av A-B Hugo Brusewitz Bleckvarufabrik, Göteborg, troligen någon gång på 30-40-talet. Kex var det i den som ny, lämpligt nog; Göteborgs Kex. Å visst är framsidan somrigt, härlig?!
  Kram helena

  Annika: Tack! och välkommen till mig! Vi får väl se vem som hinner läsa den först..:)
  /helena

  SvaraRadera