fredag 3 december 2010

Inne och ute
Inne verkar det så fint, lockande att ta sig en extra frukt, kanske en Jaffa-apelsin, de brukar vara så goda, så här en bit in i julmånaden. Jag tycker om de kontrasterande färgerna. De mörkt blå, skuggade väggarna, trädet  tavlan i tavlan  mot de varmt kolorerade citrusskalen, några verkar vara på väg någonannanstans, via bordsskivan.

Ute pågår leken, eller allvaret. Vi får följa människorna, via en titt ut genom fönstret. Någon har en spark, vinterns spår. Kanske har någon borrat ett hål i isen, hoppas på fiskelycka.

Jag tycker mycket om bilden, den lockar fram fantasin! Mycket fantasi, för en liten peng. Tavlan låg i en bortglömd låda, tillsammans med några andra motiv, på en auktion, jag tog hem dem. Det är jag glad för. Den pryder sin plats!

Björn Forsman heter konstnären, förmodligen är det denna man. Tänk vad man lär sig av att ha blogg! Innan var det bara ett fint motiv att njuta av, nu vet jag också något litet, bortom bilden.

Hoppas att ni också gillar den! Vill ni ha mer ögongodis? "rulla neråt" till gårdagens hopp-fulla :) grafik, eller klicka in er här på vinterlekar anno 1550.

Vi hörs!
/helena

Förresten, ser ni mästerfotografen :) in action, i reflektionen?!

1 kommentar:

  1. Så FIN den här tavlan är! Helt fantastisk... man kan ju nästan plocka apelsinerna ur skålen!
    Måste kolla upp konstnären lite mer, har aldrig hört talas om honom förut!

    SvaraRadera