tisdag 14 december 2010

Sitt fint!


Här sitter hon, farmor Anna.


Här sitter Tusse, tillsammans med Anna & hennes man Sigurd, som står mitt i den knakande växtligheten.


Och här sitter Tippan! Vid grindstolpen. Kanske håller hon vakt?




Det finns så många underrubriker på det här inlägget, så jag vet inte var jag ska börja, men vi kan väl i alla fall konstatera att vi i dagens inlägg rör oss en bit eller t o m ett par bitar ifrån, ettorna & nollornas tid, innan den digitala eran gjorde sina förevigt outplånliga spår på vår samtid (& framtid?).

Egentligen handlar det hela om en korgstol och två katter! Två katter som båda hade den goda smaken... att klösa på den fina stolen... Först Tippan och sedan vår egen lilla svarta gynnare.

Vi kan inte med säkerhet datera stolen, men en inte alltför vild gissning är att det rör sig om en bit in på förra seklet. Kanske 1920-tal, eller så. Vad vi med säkerhet vet är att min mans farföräldrar hade den i sin ägo & att den stått både i lillstugan (se översta bilden) och sedan i "nybygget" ifrån 1946 (se fjärde bilden ovanifrån)

Den vackra stolens historia börjar, med all säkerhet, tidigare än så, men allt ska/vill man ju inte veta...fantasin måste också få sitt spelrum.

Idag finns den i alla fall, helt säkert, i vårt vardagsrum! Fotot med vår lilla kisse, en liten julgran & stolen, är taget för mellan 10 till 15 år sedan, då vi fick ärva den prominenta "klösbrädan". Här ovan på den analoga bilden är det inte så lätt att se märkena efter, numera, flera generationers klor. Jag lovar de finns där, som påminnelse om tider som varit och adderar outplånlig charm till ett redan charmigt ting!

Ett år, när fotot på vårt arvegods, vår svarta ögonsten :) och den julpyntade granen, var nytaget, använde vi det som julkort, till släkt & vänner. Så vad kan passa bättre, så här ett par dagar innan årets kort skall postas, än att den drömskt...(läs suddiga) julbilden blir min julhälsning till Er, kära bloggläsare.

 vi hörs.
/helena

ps. vårt vardagsrumsfönster ser lite annorlunda ut nuförtiden.
ps2 på FABRIKEN finns fler möbler att drömma om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar