lördag 4 december 2010

Näcken går igenNu hoppas jag att alla små barn har lagt sig...så att jag kan lägga ut mitt utlovade vuxeninlägg :) Visserligen har jag visat upp denna fantasifulla?! glasskål en gång tidigare, se inlägget Barnförbjudet, men eftersom den tål att granskas ytterligare...och jag dessutom i det tidigare inlägget antydde att  den hade varit ute på "äventyr", med sin ägarinna. Ja, numera är det ju jag som är ägarinnan till honom! Vi snackar alltså här om hon som hade skålen i sin ägo innan mig, hon som förestår loppisen där jag hittade "mitt fynd".

Vi tar det ifrån början; Någongång i somras, när loppisbudgeten redan var överskriden, hittar jag detta speciella föremål i glas! Det fanns ingen som helst märkning eller etikett på den. Priset var inte det allra lägsta, så jag tvekade att köpa det (i ett par sekunder:) Jag har en förkärlek till saker i glas, särskilt i somras då kärleken verkade vara besvarad, jag hittade flera intressanta objekt i detta för Sverige så kända material. jag bestämde mig för att fråga ägarinnan om hon visste något om skålen. Tillverkare/designer, glasbruk, ålder osv. Nej, hon visste egentligen ingenting, hon hade själv varit nyfiken, därför hade hon tagit med skålen till experterna i självaste Antikrundan! Ett av stoppen under förra säsongen var just vår lila stad. De visste heller ingenting med säkerhet, det har ju producerats så otroligt mycket glasprodukter i vårt land genom åren. Som jag kom ihåg det hade expertisen inte sett någon likadan tidigare, men Pukebergsglasbruk, var en kvalificerad gissning, stilen/mönstret påminner om en del föremål därifrån.

Så "killen med blommor i sitt hår", hade alltså varit med i Antikrundan, han nådde visserligen inte TV-rutan, men ändå! Det fanns ingen tvekan längre, klart att jag måste köpa skålen, strunt i budgeten! Den trevliga loppis-kvinnan höll med om att det verkade vara en bra idé att använda skålen till att ha nötter i... Varje gång jordnötterna tar slut, så får man sig en glad surprise!!!

Vi hörs
/helena

PS. på FABRIKEN hittar ni många fler sköna bilder!


4 kommentarer:

 1. Söt små örehängen med dalahärstar!! :-)

  SvaraRadera
 2. Lyllos dig som får ha en så snygg kändis i ditt hem. Alltid kul att ha så´na oväntade o roliga föremål i ett hem som kan ligga till grund för många roliga diskussioner.

  Kram Betty !

  SvaraRadera
 3. Hej Helena!
  Kul att din "snygging i glas" varit med i Antikrundan:) Har aldrig sett något liknande, vilket loppisfynd!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 4. Petra: ja, öronhängena är ju söta...också :)

  Betty & Jenny: en riktig "conversation piece" är han allt, min kändis!
  Kram på Er!
  /helena

  SvaraRadera