onsdag 20 februari 2013

"... I set aside spaces for things that are sentimental ..."


Mitt tålamod med pyssel, eller gör-det-själv-projekt eller DIY som det ofta kallas idag, är ett kapitel för sig. Ta bara häromveckan, eller härommånaden har det nog hunnit bli nu - när jag letade efter utrymme att förvara några ömtåliga saker i. Jag lyfte på locket till de gamla blåa förvaringsfyrkanterna och hittade - allt!

Där, bland både det ena & det andra, låg mitt broderi som jag började på när jag var tio år ungefär. Och det gamla försöket att göra ett jeanslapptäckesöverdrag till den gamla telefonbänken. Telefonbänken som vi inte har haft på minst tio år nu. Säkert kommer det aldrig bli mer av de där projekten, men det går ju inte att slänga dem heller. Nostalgi, stavas det visst.

Så ni förstår säkert att jag höll på att smälla av av avundsjuka när jag såg soffan i Adam's Downtown LA loft. En hel soffa täckt med jeanslappar!!!


"... I guess I feel a home should be as beautiful and unique as you are! ..."


Det är just den här typen av inredning som jag ofta faller för - det är som att sakerna - samtidigt som de verkar utställda lite på måfå - också, ändå, har hittat sina absolut rätta och givna platser. Växter som hänger och klänger kärleksfullt här och var. Och den där läckra väggprydnaden ovanför sängen!! Hemgjord av Adam själv om jag förstår det hela rätt. Sänglamporna! Och den lilla pinnsoffan. Och de egensinniga väggmålningarna. Makramé? Och en cykel, lite nonchalant sådär, ställd bland allt det andra fina. Och...

OLD BRAND NEW, heter bloggen där jag hittade reportaget ifrån Adams loft och det är en sida jag gillar att kika in på då & då. Bara en sådan sak som att inläggen ofta börjar med; "Hello, my vintage vultures..." Bara en sådan sak, med en lagom stor glimt i ögat. Och så alla fina foton. Bl.a. på Bea.



Lite sjukt kanske, att jag vet vad hunden heter, men inte själva bloggaren just nu. Men så är livet, som någon jag känner ganska väl, brukar säga, ganska ofta.

:)
/helena




ps Åh, åh, åh, höll nästan på att glömma grammofonen! Han, Adam, har knitted a färgglad quilt till grammofonen. Åh, åh, åh vilken rolig idé! En till idé som jag aldrig kommer hitta tummen i tid för att genomföra, men en gammal fin grammofon hoppas jag hitta på auktion eller så, vilken dag som helst nu... Klicka in er och njut av allt i Adams loft här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar