tisdag 26 februari 2013

TV-Moments


TV-helgen verkade börja så lovande. Brittiskt kriminaldrama från 2008. -Verkar spännande, sa jag.
Men det var så svart. Nattsvart. Knark och kriminalitet. Det meningslösaste av allt meningslöst våld skildrades. - Alldeles för svart för en fredagskväll, sa vi. Alldeles för svart för vilken kväll som helst faktiskt. Tyckte vi.


Men vi tittade i alla fall klart på den. Det var trots allt, the one and only, Michael Caine som hade huvudrollen.


På lördagen dansade Anna Pavlova's gracila vita svan in bland alla de välfyllda butikshyllorna på Selfridges. Och plötsligt blev det - trots gråt över stulna spetsar och en del avundsjuka - mycket ljusare i tv-mörkret!
- Every woman should have a Pavlova-moment, sa Mrs Selfridge till sin man.


Och så söndagen då. Eller egentligen tidig måndagsmorgon. Röda mattan behövde inte rullas fram här hemma, den ligger praktiskt nog alltid utrullad i sovrummet, som ni säkert vet. Bra att alltid vara redo, for a red carpet-moment, liksom.

 - Come on, give us some sugar, viskade jag ut i de tidiga morgontimmarna. Filip & Fredrik, de viskade inte direkt. De snarare skrek. Och sprutade champagne över alla manusbladen.

Och Yes! Visst fick vi socker! Saken var Oscar! Med "Searching for Sugar man" fick vi vår första dokumentär-Oscar på över 40 år. Eller vi och vi. Malik Bendjelloul (nåde tv-bilagan om de har stavat namnet fel - för i så fall har jag också gjort det...) fick en välförtjänt guldgubbe. Tror jag i alla fall. För tro det eller ej - just denna film gick på den kulturminnesmärkta, och mycket prisvänliga, biografen som finns här i vår lilla stad - just  i går. Och vi var inte där. Vi satt väl i tv-soffan... Framför Förbrydelsen (Brottet) förstås. Så jag vet inte med säkerhet om den är bra. Men troligtvis - den har ju ändå fått en Oscar.


:)
/helena



ps Ikväll hann vi varken titta klart på Molanders eller Bored to death. Och i DVD:n sitter fortfarande en inspelad skiva, med en och annan ännu otittad timma av Oscarsgalan. Och så finns det de som säger att det aldrig finns något att se på tv. - Håhåjaja, säger jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar