torsdag 28 februari 2013

Two You!


Se "Fråga kultureliten" och sedan dö! Nja, kanske inte riktigt så dramatiskt. Men i alla fall totaldäcka i soffan, strax efter programmets slut. Lika slut som programmet var tydligen jag. Så det blir inget oförglömligt inlägg - idag heller. Men ett litet litet livstecken blir det i alla fall, innan jag går och lägger mig. Igen.

Frågorna i kvällens program var så intressanta. Och svaren så genomtänkta och bra. De tog kanske fullständigt musten ur mig? Med all sin intellektuella hjärncellsvindlingsdans?


Vad är egentligen det som kallas "svensk musik"?
 
Var det lättare att vara historiker förr?
 
Är det inte att göra det lite lätt för sig att göra småfilmer-i-filmen - av Short Cuts karaktär - som verkar ha blivit populärare på senare tid? Handlar inte det bara om att filmmakarna ifråga inte har en tillräckligt bärande story?
 
Varför har barn så dålig smak?
 
Vad ska man göra för att få sig själv att inte alltid bara välja det lättsmälta nöjesutbudet, på tv, och i andra sammanhang? Hur ska man "tvinga sig själv" till att ta lite större utmaningar inom kulturutbudet?


Ungefär så lät några av frågorna som ställdes till kvällens kunniga panel i "Fråga kultureliten". Ja, ni hör ju själva. Det kan ta musten ur vilka goda, ambitiösa blogginläggsintentioner som helst att titta på sådana tv-program. Men det var det värt!

De kommande dagarna var det visst en hel del sport i tv-tablåerna såg jag. Hm. Då kanske det kan bli lite mera bloggat också då då? Inte för att vara taskig mot diverse idrottssändningar - jag älskar ju att titta på sport! Men det kanske inte kräver hela ens uppmärksamhet, hela tiden. Eller så har jag hört att det visst ska finnas en avstängningsknapp här någonstans. Det är så svårt att hitta den bara.


Off? Off? Off? On!
:)
/helena




ps Jag kunde inte låta bli. Var bara tvungen att visa er vad som låg i kassen som mannen kom hem med tidigare ikväll. Han skulle bara springa in på Netto och kompletteringshandla lite, sa han. Och det var tydligen precis vad han gjorde. Två röda tomater och två chokladhjärtan, med sådant där rött glansigt omslag, låg i botten på en stor stor kasse. <3! Vad mer kan man behöva liksom? En hel del faktiskt. Som rågbröd. Men i ärlighetens namn - hur bra gör sig en färdiginplastad limpa på bild - egentligen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar