måndag 18 februari 2013

Smart som en drongo


Jag tror att jag har berättat det förut - att jag älskar naturfilm! Och sluta nu inte att läsa här bara för att ni tänker; - Men hallå, naturfilm?! Det känns så 2002, eller så. Sluta tänka så! För jag lovar er att rätt storslagna, magnifika naturfilm är da shit, som kidsen skulle uttryckt det. Om ni inte har gett djuren en riktig chans förut, så gör det nu.

I början av första avsnittet av den nya (2012) brittiska serien AFRIKA, säger till och med presentatören själv - En till film om Afrika?! Kan det verkligen vara något? Har vi inte redan sett allt ifrån de vidsträckta savannerna? Nej, det har vi inte.

För det första koncentrerar sig den här filmserien på det lite mer dolda. På de mindre individerna som lever vid sidan av exempelvis lejonen. Eller kanske de som lever lejonen?

Ni kommer aldrig att glömma drongon - jag lovar! Denna kluriga bluffmakare. Ni kommer att stå där på era darriga bakben och likt en förvirrad surikat undra vad som egentligen hände!?

Ge första avsnittet tio minuter och jag lovar att ni är fast! Som i värsta nagelbitarthrillern. Med den skillnaden att i de flesta thrillrar skrattar man inte åt leoparder som ramlar ner från träd. Eller åt spindlar som rullar likt snöbollar ner för Kalaharis heta sanddyner.

Serien sänds i svt 2 på söndagskvällar klockan sju, men med ett par, tre repriser efter det. Om ni ändå missar det så finns den så klart på play också, men det här är verkligen något som man vill se på så stor skärm som möjligt.

Fast tänk på att djuren är djur. De är vilda och överlevnadsinstiktsinställda också, så... allt är inte bara sött och gulligt. Tänk på att det kan vara bra att ha någon bredvid sig i soffan som har en trygg hand som man får hålla lite i, om det behövs. Det behövde jag.


:)
/helena (42, på det 43:e...)



ps Vad jag tänkte på när jag tog den här bilden? Hm. Kanske att det är Fotens dag i dag, den 18:e feb. Och att är det någon som har stora fötter så är det väl elefanten. Eller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar