onsdag 14 juli 2021

Fantasidjur och några som nästan finns på riktigt

Nu börjar det hända grejer. Nu vill jag nästan vifta på svansen, så nöjd börjar jag bli. Här kommer en glad hund, som ett första exempel på några illustrationer som jag just är färdig med. Jojo. Vift vift vift! Vykort?

Varför inte skicka ett fantasifullt djur som elektroniskt vykort till någon djurälskare du känner? Gör det, vetja.

En räv bakom örat? Om du har det kan du säkert komma på en saga som passar till de här bilderna - jag kan ju inte göra allt åt er. Skämt åsido. Använd gärna några av mina små djur, när du vill berätta en saga för någon lagom liten individ. Eller någon lagom stor.

Kan du inte komma på någon bra berättelse? Då kan säkert den knäppa kaninen här hoppa in och hjälpa dig lite på traven.

Den här bilden såg jag nästan framför mig tidigare idag - eller igår nu då. Har ju en gammal kaffekanna som prydnad ute i täppan, som ni säkert har sett. På handtaget till den satt en fågel och solade och spanade runt. 

Det här blev nog inget djur i slutändan. Först verkade det bli en spindel. Sedan en sjöstjärna eller en manet. Kanske är det en alg? Förhoppningsvis ingen giftalg, bara en giftigt grön och skön alg. Algblomning är ett fint ord, på en inte lika trevlig företeelse.

Fjäril? Fjäril!

I tid och otid, jämt och ständigt, älskar jag dessa urtida djur. Så hemtrevligt det verkar att ha sitt hus med sig. Ska vi kalla hen skalman? Eller är det en hona? 

Plankton? Ja, kanske det. Eller något som surrar i luften - eldiga flugor.

Den här hästen, eller vad det är, blev jag allra mest nöjd med. Lite som en målning, nästan. Skulle nästan kunna få galoppera upp på en vägg nära mig. Pålle att printa ut då kanske. Gillar ni? Gnägga ett par gånger i så fall.

Gulp. En orm! Lugn. Den är inte farlig. Den slingrar sig bara lite när man vill snacka med den. Men den är snäll innerst inne. Har ju till och med ett rött hjärta på tungan, som ni ser.

Puh. Nu blev ni allt oroliga. Ingen katt? Jo. Någon slags. Lite svart. Lite kul. Lite cool. Med ett trassligt nystan.

Tolv mer eller mindre fantasifulla djur. Håll tillgodo. Ett helt litet zoo. Bara att komma på en story som passar till dem nu då. Lycka till. Och mjau, på er!

<3

/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar