tisdag 13 juli 2021

Kärring, koppar och kaffe i bersån

När vi gjorde ett litet större rens här hemma i våras, då passade jag på att gå igenom alla våra vykort också. Och en del andra kort. Var så trött på att de var så många att de upptog en hel stor väska. Nu upptar de en mindre väska. Hehe. Det finns alltså fortfarande många att välja på, om andan att skicka en analog hälsning till någon speciell skulle falla på.

Och när jag fick syn på de här superfina kopparna, då blev jag ju väldigt sugen på att skicka något kul till någon kul. 

Koppar, det är alltså frimärkena som heter så. Design av Carina Länk. Ett motiv som finns på rulle, vanligt inrikes standard-porto. Mer Porslin, med fem olika motiv och välkända dekorer för oss vintage-nördar, finns i häfte, i något högre valör. 

Oj, så fint. Gefle porslin/Upsala-Ekeby på just det här frimärket. Känner ni igen de små dekorerna? Och kommer ni ihåg upphovspersonerna bakom?

Det finns så många moderna sätt att skicka på idag, och skapa egna vykort på. Elektroniskt, med appar och koder och så vidare. Men jag vill självklart slå ett nytt slag för ett gammalt hederligt sätt att hälsa till någon via postlådan: Skicka vykort med snygga frimärken på! 


Ute på second hand-marknaden finns dessutom en mängd redan tillverkade motiv att välja på. Jag vet inte hur många fina, annorlunda, vackra och härliga - och knasiga - vykort jag har hittat i auktionslådor, på loppis och i diverse välgörenhetsbutiker genom åren. Hur många som helst!

Sköt om er. Och skicka gärna ett second hand-vykort till något ni tycker om. Eller två. Eller tre. Eller så.

<3

/helena

ps Amanita, heter den prickiga koppen. Av Helmer Ringström. Solros av Lillemor Mannerheim och Zebra av Eugen Trost.

En snabb digital avstickare in på Postnords sajt avslöjar att det verkligen finns flertalet intressanta och gulliga motiv att köpa nu. Hundar, hjärtan och värdefull natur, bland annat. Och Silvia i grönt! 

I slutet av augusti växer det visst fram ännu mera grönt - fotografiska motiv med Sensommarblommor. Men dit är det ju en hel högsommar, vetja.

Jo, jubileet av kvinnlig rösträtt uppmärksammas naturligtvis med hjälp av några storslagna små märken också! Men det visste ni säkert redan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar