måndag 5 juli 2021

Förändringens vindar

Nja. Det var väl ändå en överdrift. Mer som en lätt bris. Det är de små variationerna som gör det. Fram med en sak där, och tillbaka med ett ting här, och så vidare. Någon stor förändring behövs inte när man redan är ganska nöjd med tingens ordning.

Annars då? Jo då. Har hunnit öva lite illustrativ förmåga här på förmiddagen. IRL-målande, den här gången. En del grejer blir riktigt bra, annat blir fortfarande skit, men det är ju så det ska vara. Färdighet tar tid. Övning tar tid, även om den sägs ge just färdighet. Trägen vinner. Och andra klyschor. Men kul är det!

Ute i världen kämpar människor med värmeböljor av jätteformat och syrebrist på sjukhusen, medan jag häller upp nytt blomvatten och sätter fram en sockerskål som blommar och minner om ett annat sekelskifte. Håhåjaja.

Orättvisan är - och känns - monumental, idag och alla dagar. Det gäller att inte glömma hur lyckligt lottade vi alla är som får bo och leva i en relativt trygg del av världen. Trots regeringskris. Trots att inte precis alla våra mataffärer är öppna just nu. Trots att också vi, i vårt trygga land, har meningslöst våld och grov kriminalitet att bekämpa. 

Nähä. Nu ska jag strax jobba vidare. Efter att ha unnat mig en riktigt god lunch och kaffe på maten. Ojojoj, vad jobbigt jag har det, va? ;)

Sköt om er.

<3

/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar