söndag 4 juli 2021

Flög den femte helt förbi?

Vilket härligt åskväder som flög förbi inatt. Muller och buller och dunder. På behörigt avstånd för att kännas tryggt. Inget är så förlösande som ett lagom kraftigt blixtrande i sommarnatten. Och regnet sedan då, det bara vräkte ner. Lät nästan som åska det med. Härligt på något sätt, även om grönskan och marken inte tycker om när vattnet faller ner med en sådan farlig fart. 

Schersminen lät sin vita snö falla över gräsmattan fortare än någon hade hoppats på. Men men. Så går det när det regnar både cats and dogs samtidigt, mina vänner. Stora kungspudlar, måste det väl varit? Och en och annan norsk skogskatt (visst är de väl ganska kraftiga, va?) Inga små mopsar var det i alla fall tal om. Och absolut inga fjäderlätta fjärilshundar.

Nog om vädret. Ville mest bara titta in och önska er en fin söndag, det som är kvar av den. Och kolla om ni har fotbollsabstinens efter gårdagens sportsliga urladdning? Heja Danmark, säger jag bara. Vilka lirare. Ska bli kul att följa deras vidare äventyr på den grönaste av mattor. Eller hur? Mannen och jag funderar nästan, nästan, på att byta medborgarskap. Men sedan finns det ju några andra, mer negativa effekter också, med det rödvita grannlandet, menar jag. Så jag tror nog vi stannar där vi är ett tag till. Vi trivs bättre här. Under vår korkek.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Nej då, jag är inte fullständigt dagvill. Rubriken syftar inte till några som helst datum, den syftar till min älskade fjärilsbrosch. Den som tillfälligt landade i de smultrondoftande buskarna häromdagen. Häromdagen, när jag fotade en Fem särskilt fina till er. Det var fjärilen som var den verkliga femte vintage-medlemmen där, men den flög visst bort... Här är den i alla fall! Och här kan ni länka er bakåt till dess övriga fyra vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar