lördag 31 juli 2021

Här hemma - vintage-firande!!

Vi börjar väl med lite konfetti!!!! Här kommer ett spontant hyllningsinlägg till våra två - TVÅ - nyblivna OS-medaljörer. Fatta!! Stort V som i Victory! Och i Vintage också förstås!

Kvinnor, vin och sång? Jodå, lite så. Kvinnligt, för fotbollsdamerna och Fanny. Och för Khaddi som är på gång på allvar igen. Och alla andra kämpande idrottskvinnor förstås. Och ganska blommig - är den här segersången - som först och främst riktar sig till Daniel och Simon idag!

Var först lite tveksam till om den här gamla "OS-trasan" skulle få komma fram i år. Det är ju lite delade känslor, menar jag, inför ett olympiskt spel i pandemins kölvatten. Hemmapubliken, det japanska folket, är fullt förståeligt inte helt entusiastiska. Men men. Nu är OS ändå i full gång - och vi har redan vunnit TVÅ medaljer! Alltså fick vintage-scarfen från OS i Moskva 1980 komma fram igen. För att uppmärksamma all världens fantastiska atleter! Från den antika starten för länge länge sedan till dagens suveräna idrottspersonligheter. 

Spontant, som sagt. Lite suddigt och lite dammigt. Spontant! En linnea för allt träningsslitet i Småland - Växjö. Och en luktpion för resultaten - doften av ädla metaller i medaljform!

Några läckra vintage-medaljer letade jag inte upp, även om det nog finns något i den vägen här hemma någonstans, men väl de små tenn-pokalerna i två olika storlekar. De får symbolisera två blågula hjärtan med viljor av stål!

Tack för underhållningen grabbar!!

Den gav mersmak. Gärna mer guldsmak. Silver smakar också gott förstås. Och brons är väldigt snyggt, tycker jag. Ser ju nästan ut som koppar. Och koppargrejer är ju grejer det, för oss riktiga vintage-nördar alltså.

Sköt om er. Och fira lagom. Och covid-säkert!

<3

/helena

ps Lite kul med min så kallade konfetti överst, va? Olympiska spelen måste givetvis firas med gamla, nötta spel-pjäser! (Sorry, för overload av utropstecken. Men har man tagit två svenska medaljer i OS-finalen i diskus så har man!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)! Tjoho! Och tjohej, så länge!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar