torsdag 1 juli 2021

Regnbågspussar and Rainbow-kisses!

Hörde någonstans, att det är månaden som just passerat som är den stoltaste månaden av alla. Officiell Pride-månad, that is. Men det kanske bara var i USA? Anyway. Det borde vara självklart att ha de regnbågsfärgade glasögonen på jämt. Att hålla den färggladaste flaggan högt för allas rätt till att välja sitt liv och sin kärlek, borde vara en självklarhet varje dag. Hela tiden, överallt, från morgon till kväll. 

Men nu ser ju inte världen ut så, överallt. Därför behövs extra mycket färg ibland, för att uppmärksamma, informera, inkludera och få med alla på kärlekståget. Normbrytar-tåget måste tuffa på in i framtiden. För de som lever i länder och samhällen där demokratin är eftersatt, måste vi kämpa. För de som lever under tuffa förhållanden i mindre upplysta och bristfälligt sekulariserade delar av jordklotet, måste vi föra frågan högt upp på dagordningen. Vi måste höja våra röster för de som inte vågar, för de som hotas, mobbas, tystas.

Även vi som tillhör den så kallade heteronormen måste föra kampen för allas lika rättigheter till att vara sig själva och älska den du vill. Det tror jag stenhårt på. Det är ett tänk jag försöker ha med mig hela tiden.

Idag börjar Borås Pride. Tre dagar präglade av kärlek, information, firande, delande och helande. Mycket digitalt blir det förstås, men också en del på plats. Alla som vill och har möjlighet kan smycka en av stadens broar med kärleksfulla och glada band, för att visa sitt stöd för kärleken med stor K. Visningar och guidningar av lokala platser och konst, med HBTQ-ögonen på, blir det också. Men. Det ska väl vara ett i på slutet nu också? Eller ska det finnas ett A där till och med? Ja, jag kan inte allt. Alla kan inte kunna allt. Men alla kan lära sig något mer - bry sig lite extra - om sina medmänniskor. Och ta del.

Läs mer om det korta, fullmatade, intensiva och kärnfulla programmet på Borås Pride. Pågår i dagarna de tre, med start idag, som sagt.

Såg att det är många Pride-event som tar plats under de kommande månaderna runt omkring i landet. I juli, augusti (Stockholm bland andra), september och till och med någonstans i oktober, tror jag bestämt. Det är alltså, trots att juni är slut och över för den här gången, många stolta månader som fortfarande ligger framför oss. Bra bra.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Var ju bara tvungen att skapa ett par pussar till er. Till alla kärleksfulla där ute. I regnbågens alla färger, såklart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar