onsdag 6 oktober 2021

Lägg inte vaccinet på is bara. Eller jo.

Det här är en hyllning till alla de runt om i världen som jobbar med att få oss vaccinerade mot covid-19. Blir så inspirerad av att höra om alla kreativa sätt som har kommits på, för att komma närmare inpå där människor faktiskt finns och rör sig. 

Som på Liseberg. Som på diverse events. Som häromdagen när jag läste om en smart grej här i vår egen coola stad - Vaccinationspersonal som kommer ut på is. Ja, inte bokstavligen, men vid sidan av rinken, när det vankas hockey-match. Så himla smart tänkt, tänker jag. 

Att få folk att passa på när de ändå gör annat, och varför inte något kul. Kul att kunna kombinera nytta med nöje, då känns säkert sticket ännu mindre än det faktiskt gör. Nästan inget alls känns det ju. En tröst för den som är spruträdd, tänker jag. Att sticket är över innan det ens hinner kännas.

Heja alla konstruktiva, kreativa människor som har kommit på alla bra och behändiga sätt för att nå människor där de finns. Heja våra kommuner och regioner. Heja all snäll, trevlig, kunnig, professionell sjukvårdspersonal!

Heja er.

Hylla dem, du också. Du som inte hunnit eller av annan anledning inte tagit din första eller andra spruta än. Ta den, vetja. Skjut inte upp beslutet ytterligare. Lägg inte det solidariska och omtänksamma beslutet att vaccinera dig på is bara. Eller jo... ;).

<3

/helena

ps Försökte göra alla nöjda med min bild på något sätt. En snygg sjukvårdsbrud, för de som gillar det. Lite rosa och skärt och kärt, för de som föredrar det. Men det blev kanske bara något väldigt sexistiskt över det hela? Jaja. Alla sätt är bra utom de dåliga, som de kloka brukar säga. Om min bild kan få någon att le, så är det ju bra. Om den skulle få någon att ta sin vaccinspruta, on eller off ice, så är ju det jättejättebra, tänker jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar