onsdag 20 oktober 2021

Här hemma - måne, måne och stjärnor

Det finns väl inget lika fridfullt som en egen måne. Eller två. Gärna i sovrummet, mysighet att somna till...

...och behagligt ljus att vakna intill. Fler lampor? Yes. Tänkte ju att vi skulle göra en total genomgång av det lilla hemmets stora lampbestånd. Här ser ni en gammal, fast ändå lite ny, favorit på lagom avstånd. Måne nummer två, kan vi kanske kalla den.

Och där ser ni stjärnan! Mannen! I miniversion! Allvarligt talat, här ser ni en vintage-lampfot som fått en annorlunda skärm i form av en adventsstjärna. Från början var det ju en halmstjärna, sedan klippte jag ner stråna till minimal nivå för att få känslan av en rund och god och glad måne istället.

Gillar verkligen hur ljuset sprider sig mer i sidled och runt, inte så mycket rakt fram. Det ger en harmonisk känsla åt kvällsväggen. 

Här är fler stjärnor. Förra året, när jag fixade den stjärnklara lampskärmen som står bredvid soffan, blev ju de här utskurna stjärnformade bitarna över. Så, vad göra? Slänga dem? Nej, nej, jag valde att trycka fast dem runt några av ljusslingans lampor istället. Och där sitter de än, och blinkar åt oss. Blink blink, dags att tända lamporna tidigare snart, vill den kanske påminna oss om nu. Vintertid vankas ju. Nån vecka bort bara.

Tur att vi inte tog rådet på allvar, det som någon välmenande gav oss när vi köpte den här second hand-månen. Byta ut det smutsiga tyget mot något snyggare. Va? Bah? Aldrig i livet att jag byter bort det alldeles lagom invanda smuts-beige mot något ljust och fräscht. Mysigare måne får man leta länge efter. Fem ljuskällor har den, tror bestämt någon slocknade för ett bra tag sedan, men vad gör det, mister du en ljuskälla står dig fyra åter. Plus alla andra lampor som det lilla hemmet vimlar av.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Hoppas det inte blev alldeles för mycket av "favorit i repris" över det här, på ett tråkigt sätt, menar jag. För ni har onekligen gått husesyn bland många av våra lampor förut. Men lite nytt har ju ändå hänt här och var. "Nytt" alltså. Och om ni känner för mer av den här varan kan ni klicka er bakåt till fler lampinlägg jag gjort den senaste tiden. Svårt att få nog av mysigt ljus nu, särskilt dagar när solen vilar sig bakom sitt tjockare molntäcke.

1. Lampinlägg nummer ett hittar ni här.

2. Nummer två, bara att klicka utan besvär.

3. Trean kommer så småningom. Eller ja, den är ju klar för att klickas tillbaka till, försökte bara göra mig till och vara lite rolig här. Lyckades väl så där. Men lamporna är fina.

4. Häromdagen skymtade visst också någon ljuspunkt förbi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar