tisdag 26 oktober 2021

Målande måndag

Hej där.

Vet inte om det är en ny standardprocedur kanske, att måla på en måndag. Igår blev det i alla fall så igen.

Kladdar mest med mina egna projekt, men jag färglägger och adderar även en del till mannens små blyertskrumelurer. Här har vi en av dem, innan den ens har hunnit torka. Blev lite bra. Kul. Och ganska rosa-inspirerat, månaden till ära.

Haha. Den här blev mest knäpp faktiskt. Försöker ju återanvända papper så mycket jag bara kan. Gärna tomma pappersförpackningar av alla de slag. Här är det en grön påse som fått komma till ny nytta. Insåg lite försent att jag nog borde jobbat med påsens färger - inte mot dem. Borde fixat en grön gran här kanske, istället för en tjej i rött, eller rosa då. Fixade ben också. Ljusstake-ben. Jodå. Alla idéer är ju bra, utom de dåliga...

Stora runda knäckebrödsförpackningar är ju bara bäst. Rymmer hur mycket målande motiv som helst. Här trodde jag först att den här pippin var klar.

Men sedan bestämde jag mig för att jobba vidare. Och tur var väl det. Någon slags eldfågel? Eller en punkig papegoja? Ja, säg det. Gillar den i alla fall skarpt. 

Not even a pink ribbon around it all, can save us now. Mannens och mina gemensamma bilder utgör någon slags inlägg i miljödebatten, tror jag, om de inte bara är snygga. Tänker mig att det ska mer till än att försöka slå in alla gröna drömmar i snyggt papper med glansigt band runt - bildligt och bokstavligt - om vi ska rädda den här lilla planeten nu då - dags att kvala upp ärmarna på riktigt, ta i med hårdhandskarna och inte vara rädd att få lite skit på sig. Förkortade dock titeln på verket något: Not even a pink ribbon - så heter bilden/inlägget i klimatdebatten. Eller så är den bara lite snygg? Och färgglad.

Det var det. Lunchdags strax, tror jag bestämt. Om man skulle fylla näbben med en knäckemacka då kanske?

Sköt om er.

<3

/helena

ps Det allra roligaste motivet att måla inuti en tom knäckebrödsförpackning? Ja, det skulle faktiskt kunna vara det här. Minns ni det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar