onsdag 22 december 2010

Ljus & mörker


Jag tänker på... Exotiska frukter. Dadlar & fikon & ananas. Varje jul köper vi hem en ananas, oftast ligger den bara och pryder sin plats på fruktfatet, den hinner bli dålig innan jag kommer på att man kanske ska äta den vackra frukten också... Mannen tycker att den är för söt, att äta, alltså. Jag tycker att min bon-bonjär ifrån Guldkroken är söt. Inne i den blir det mest salt. Djungelvrål, salta nappar, salt&blandat, jättesalta mm mm. Saltlakrits är mitt favoritgodis!    



Jag tänker på... Alla som ska ut och resa nu i dagarna. Till & från släkt och vänner. När allt vackert vinterlandskap förvandlas från julstämning till trafik-kaos! Morgonens rubriker; "Minister varnar för förseningar". SJ & co. behöver nog ett tvättäkta julmirakel, för att klara alla helgresenärers önskelistor...




Jag tänker på... Att byta fokus. Hur dagarna nu så sakteliga blir längre. Vintersolståndet. Jag tycker mycket om vintern, har aldrig varit en sommarlängtare. Det finns saker jag uppskattar med de ljusa nätternas tid. Fjärilar! HÄR kan du läsa den vackraste av fjärilsdikter. Tycker jag. Den på väggen är gammal, inköpt på museum, jag tror det låg i Hjo, på den tiden. Den döljer också en reva i tapeten. En kvarleva. Fy katten!


:), så hörs vi senare!
/helena

1 kommentar: