onsdag 10 juli 2013

Ett öga på (v)äggen


Jag tycker om att omge mig med bilder. Bilder som inspirerar och förmedlar någonting. Eller som bara är vackra att se på. Ibland fastnar jag för en särskild färg eller färgkonstellation.

I köket finns just nu två små bilder som tilltalar mig lite extra. Det finns förstås många fler bilder än så, i köket, men det finns bara två små vykortsframsidor.

Det ena vykortet har bara funnits på sin plats i några månader, än så länge, och är en kopia av en oljemålning gjord av en dansk konstnärinna som heter Lise Urwald. Enligt baksidan.

***

Slänger ett hastigt öga i papperstidningen, fastnar för en artikel om en ung kvinna som berättar att hon har fått sin bröllopsklänning förstörd, av en klantig!? skräddare. Bröllopet närmar sig med stormsteg, nu finns det ingen tid att förlora, eller att köpa ny klänning. Så nu efterlyser hon hjälp; Kan någon laga/fixa klänningen tills på lördag? undrar hon.

- Synd att man är så dålig på att sy, tänker jag högt för mig själv i den tidiga morgontimman. Men så kommer jag att tänka på den där roliga artikeln jag läste i nätupplagan för ett tag sedan (missa inte bildspelet!). Om en helt makalös festklädsaffär, lokaliserad en bra bit ut på landet, där punkrockbandet Val and the bitches spelade in sin nya musikvideo till låten "Hoochie coochie". Jo, det är sant. Det måste det väl vara när det står i tidningen? - Borde hon inte ta sig tid att åka ut dit? - bruden i klänningsnöd - funderar jag.
 
 
***

"GRATIS REKLAME POSTKORT", står det också, på baksidan av vykortet. Och 1998.

Ovanför spisen står alltså ett danskt gratis-reklamkort, från 1998. Ett gratiskort som jag har betalat för.

Men det kan det vara värt. För nu slipper jag hålla ett öga på frukostäggen. Och ett på mannen som kokar dem.

:)
/helena


ps Jovisst, det var i en välgörenhetsbutik (minns däremot inte i vilken av dem) som jag betalade för gratiskortet. Men det fattade ni säkert redan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar