fredag 5 juli 2013

(S)pion


Vad ska ni göra i helgen?

Trots tvätthögar, jobbhögar och andra högar så hoppas jag få tid att snoka runt en liten, liten stund på någon närliggande loppis.

Annars, med risk för att verka alldeles Ernst-ig så tänker jag avslöja vad jag har gått och tänkt på, en hel del faktiskt, den senaste tiden. Det gamla talesättet; När livet bjuder dig citroner - gör citronsaft!

Lite klyschigt och ofta lättare sagt än gjort. Men jag har ändå tänkt på det flera gånger senaste veckan. Som häromdagen, när jag hoppsmög runt i den stora parken med alla pionerna - 80! sorter ska där visst finnas - och spöregnet och ösregnet verkade ha konspirerat med varandra. Visserligen till min fördel.

För på marken strax nedanför en av de väderplågade pionbuskarna låg den mest utsökta blomskapelse man kan tänka sig! Det var nästan som att busken bugade sig och sa; - Varsågod min sköna - nåja - den här har jag fällt bara för din skull!

Vem var väl jag att argumentera emot självaste vädergudarna?

Och idag, när blåsten rör om bland molnen och allt annat så att trädens kronor rör sig snabbare än sina egna skuggor, och solkatterna hoppar smidigare och högre än vanligt över eftermiddagsväggarna, så såg jag en drake.

Jag sa till mannen, något i stil med; - Titta, en pappa som lär sina två små sötnosar att flyga drake, med vindens hjälp, istället för att bara sitta inne och klaga på vädret! 


Innan jag småhaltar ut i köket och drar in en av de sista doftpustarna från den rosa blomskönheten som fortfarande står sig ganska fint där, så vill jag önska er en riktigt bra start på helgen.
:)
/helena


ps Nu undrar ni kanske vad mannen svarade - ang. drakflygningen som pågick på gräsplanen en bit bortanför vårt fönster; - Och de stackars kidsen fattar säkert ingenting, drar pappan lite förvånat i den sommarkorta ärmen och undrar var "kontakten" sitter? Eller så tror de väl att draken är trådlöst fjärrstyrd på något sätt. Hm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar