torsdag 18 juli 2013

Window shopping

 
På vägen hem ifrån stället som jag ska berätta mer om senare, stannade vi till i samhället som måste ha ett av de allra roligaste namnen i hela vårt avlånga land.


I lilla Frufällan finns det passande nog en stor loppis, eller egentligen flera. En av dem är inhyst i ett stort rosa hus som man får syn på nästan direkt när man har svängt av från landsvägen och sedan svängt in en bit på Skogsrydsvägen. I en del fönster såg skyltningen kanske aningens opretentiös ut...


Men sedan fick jag syn på en röd retro-snurrfåtölj och en lagom snurrigt svarvad piedestal. Och kartan där bakom såg färgglatt fin ut. Tyvärr syns den inte så bra på fotona p.g.a. alla vackra sommarvädersreflektioner.


Blommiga stolar och ett stiligt rådjur. Eller är det en hjort? En ren? Ståtlig ser den i alla fall ut.


När jag tog en välbehövlig - men något vinglig - paus från mina extraben för att kunna fånga ett par skeva vinklar så fick jag syn på en orange lapp; "Fynda på Västsveriges populäraste Lopp & Kuriosa Marknad" stod det på den. (Fast jag förmodar att de menar Lopp- och kuriosamarknad...) I folkparken som bokstavligen reste sig ur askan med hjälp av engagerade eldsjälar. I Herrljunga Folkpark. Nu på lördag. Den 20:e juli. Kl 9-13. Här hittar ni all möjlig info och dessutom datum för årets resterande loppisdagar.


Innan vi svängde hemåt igen var jag bara tvungen att slänga en sista blick på den supersöta kudden i fönstret. Och på flugan som nu hade hunnit flyga en bit längre.

:)
/helena


ps Fru-u-u Fä-ä-ä-llan... Jag var i Fru-u-uu Fä-ä-ä-ä-llan. Precis med samma betoning som Tom Petty måste man sjunga den. Precis. Minns ni videon? Den som var så bra. Är så bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar