fredag 19 juli 2013

Fredagssudd & snart är det lördag


Mannen jobbar med sitt och jag försöker få något vettigt gjort samtidigt som jag springer och sneglar på den där kassen hela tiden. Kassen med fynden. Fynden ifrån välgörenhetsaffären som jag ska berätta mer om en annan dag.

I en slags iver att dokumentera hur bra och billiga och prisvärda sakerna i kassen verkligen är, fick jag för mig att rita av dem ur minnet. Utan att behöva ta mig tid att plocka upp sakerna ur kassen...

Någon illustratör blir jag nog aldrig, men det är lite kul att se hur allt börjar uppe till vänster med ett par oformliga klumpar (som ska föreställa en vas och en fågel!?) och därefter följer några runda saker som väl bara måste föreställa fem bröst ?! och sedan slutar allt nere i högerkanten med något som faktiskt nästan ser ut som en smårutig skjorta.

Allt på bilden kostade sammanlagt mindre än 120 kronor. Jo, det är sant.


Överallt pågår diverse påbörjade projekt.


Som den där ljushållaren som borde få en mindre provisorisk plats och den här tavlan som borde få komma fram i ljuset.


De roliga små frimärksfaten är i alla fall nydiskade. (Ni känner säkert igen dem från min superillustrativa illustration ovan). Och snart ska de få komma ut ur det murriga köksskåpet igen.


Nu går det inte att sticka under stol med längre - jag samlar på tyska vaser. Tydligen. Fast jag aldrig hade tänkt det, fortfarande inte tänker det. Men en del av dem är ju bara så himla snygga! Som den 22 cm höga skönheten här. De andra siffrorna undertill är lite svårare att tyda och etiketten har en tidigare ägare nästan diskat bort. Fem har jag nu. Fem tyska vaser är fler än fyra...


...tyska vaser.

Nu vill jag önska er en riktigt skön start på helgen med det här mycket sedelärande citatet från far till son. Det är hämtat ur den jättebraiga filmen som vi faktiskt såg för allra första gången så sent som igår;

" ... och för det tredje - det är det jävligaste: Vi har dåligt ölsinne va', så att om du ska... ja, prova sup hemma lite först och känn efter, så att du inte får lust att slåss. ..."
 

:)
/helena

ps Visst var filmen bra och rolig, men jag kunde ändå inte låta bli att tänka hela tiden; - Det här bara måste bli ännu bättre och roligare att läsa. Om man hade haft tid alltså.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar