fredag 20 januari 2017

Love and film and vintage and love


Först av allt måste jag bara säga att jag verkligen gillar hur mannen har lyckats placera sin tumme precis, alltså precis, där ordet Kärlekstrassel står skrivet. Medvetet? Omedvetet? Hm. Hur som. Me like. För jag hoppas på en helg i kärlekens tecken. Vem gör inte det, förresten?

Vi firar 26 år tillsammans här i dagarna och Göteborg Film Festival firar 40! Om precis, alltså precis, en vecka börjar den. Fredagen den 27 januari går ridån upp för "457 livsomvälvande filmupplevelser". Citat från den gosiga, rosa framsidan på årets filmkatalog.

Alltså, här ska bläddras och bläddras och bläddras bland filmrulle efter filmrulle. Sida upp och sida ner. Numera finns katalogen självklart även digitalt. Miljövänligt och bra, jag vet. Men. Men det är något alldeles speciellt att bläddra analogt. Den prassliga upplevelsen går inte att beskriva, måste upplevas. Precis, precis alltså, som de allra flesta filmupplevelser.


Lite snabbt, nästan lika snabbt som vinden, måste jag reta mannen för den gången vi spelade filmspelet och han skulle charadera "Borta med vinden". Har kanske nämnt det tidigare, men det är något alldeles speciellt, något utöver det vanliga, när en man helt utan kläder, helt utan alltså, ska försöka beskriva ordet "vind". Haha, går inte att beskriva, måste upplevas.

Så helt utan fnurra på tråden - bara med hjärtan på tråd i långa långa banor - vill jag önska er en riktigt skön och kärleksfull start på helgen!

<3
/helena

ps Annika von Hausswolff har gjort årets framsida/affisch. Affischen finns förstås att köpa i web-shopen, bara att surfa in här på den fullspäckade filmfestivalsidan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar