söndag 8 januari 2017

Snölyktor som aldrig smälter


Åtta, har jag nu. Åtta vita ljuslyktor. Åtta vita ljuslyktor från Rörstrand. Eller rättare sagt; åtta värmeljushållare från Rörstrand.

 
Idag, eller snarare igår, för nu är det redan en annan dag, tänkte jag gjort något fint med mina åtta lyktor. Något fint utomhus. Något fint i snön. Något fint att visa er.


Men jag hann inte innan dagen - och jag - var helt slut. Så då ställde jag upp ett par av dem i kökshyllan istället. Inte så spännande kanske, men allt kan ju inte vara spännande här i livet. Som sagt, jag har åtta nu, de flesta med julmotiv, men de här två är så fina med sitt året-runt-neutrala och smått "snurriga" uttryck.


Åtta, som sagt, sedan har jag två till som är nästan likadana. Med tulpanmotiv. De är också fina. De är också från Rörstrand. 1980-talsdesign, har jag hört.


Haha, förlåt för att jag uttrycker mig så stolpigt. Lite kantigt, som ett slags robotspråk. Måste bero på att det är så sent. Eller tidigt. Och att dagen är alldeles slut, eller alldeles nypåbörjad. Och att jag är slut, som sagt.

Annars? Jo. Har haft en riktigt fin helg hittills. Sett och hört både det ena och det andra. Fått ett och annat gjort också. Och tvättat lite.

Här kommer, avslutningsvis, tre citat som jag snappat upp de senaste dagarna. Tänker inte tala om var de kommer ifrån, ni får fundera lite på dem först. Sedan kanske jag berättar mer runt dem. Sedan. Kanske.

"Vackra saker ber inte om uppmärksamhet."
"Jag fick diskbråck, för jag orkade inte bära mina egna tankar om hur betydelsefull jag är!"
"Den bästa vältaligheten är den som får saker gjorda."

:)
/helena

ps På tal om ljus. På tal om eld. Slår precis upp dagens morgontidning (Borås Tidning) och läser om 50 lokala eldsjälar. Vilken bra idé att uppmärksamma de som nästan aldrig får - eller eftersträvar - någon särskild uppmärksamhet. Så fint tänkt, att prata med dem om deras engagemang. Engagemang som sträcker sig långt bortanför det man bör och måste göra. Engagerade händer som sträcker ut en hand till de som vill och behöver det. Från ungdomsidrottsledare till scouter till kulturtanter till kulturflickor till allt däremellan till allt man kan tänka sig till allt mellan himmel och jord (har inte hunnit läsa om fler än två än...). Så fint tänkt att uppmärksamma dem liksom. Blir lite tårögd faktiskt. Synd bara, att det inte fick plats 500 eldsjälar på de trycksvärtade sidorna. Eller 5000. För jag är säker på att de finns där ute. En massa, massa människor som bryr sig. Om en massa, massa annat än bara sig själva. Visst känns det tryggt att veta att de finns där ute, och lyser upp i mörkret?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar