måndag 9 januari 2017

Välförankrad outfit


Vardag igen, på riktigt. Då gäller det att hitta de små guldkornen. Att göra det där lilla extra. Som att komma ihåg att sätta tillbaka den Nalle-formade reflexen i mannens jacka efter tvätten. Eller att unna sig något gott att äta. Eller att ta på sig den hoppfullaste klädseln man kan hitta i garderoben. 

Känns nästan som att ha en stor, glad mun mitt på magen, även om det såklart är något helt annat. Ett ankare. Och ni vet väl vad ankaret står för? Hopp. Tro, hopp och kärlek, ni vet. Ankaret står för hoppet, och är det något vi behöver 2017 så är det väl en stor portion hopp. Som en slags besvärjelse ler hoppet mot oss där, mitt på min mage.  

 
Sssccchhh, säg inget, men det är egentligen ett nattlinne. Och det är inte ett second hand-köp, det är ett när-jag-ändå-är-här-inne-och-bunkrar-upp-matförrådet-köp. Alltså: ett nattlinne köpt på ICA Maxi. Att det står något om made in China, eller något liknande, på lappen i nacken vill jag helst inte tänka på. Men jag litar på ICA. Tänker att de har koll på sina tillverkare och leverantörer. Så, även om det inte är det allra mest miljövänliga i världen att skicka nattlinnen mellan två kontinenter, så tänker jag att de har koll. På de viktiga miljöaspekterna av tillverkningen. Och på de superviktiga humanitära aspekterna. Arbetsmiljö och löner och sådant.

Örhängena känner ni säkert igen. Riktiga favoriter. Vintage, förstås. Alltid bra att ha ett par extra ögon med sig. Särskilt när man ska ut och spana i second hand-djungeln. Laddar för min första skattjakt 2017 nu då. Laddad!

:)
/helena

ps Byxorna är second hand, men de syns förstås inte i bild. Och blusen! Här kan ni se den blommande Paisley:n på riktigt nära håll. Tror jag skrev något om att mönstret påminde om en trädgård i september då. Men nu tänker jag att det liknar ett undervattenslandskap. Koraller och vattengräs och tång och blommande vattenrabatter. Och så gömmer det sig säkert en och annan sjöhäst där någonstans i det djupa vattnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar