tisdag 10 januari 2017

Varför dras jag alltid till så konstiga drag?


Kan stå jättelänge och bara beundra en sådan här sak. För att den är så märklig. Och konstig. Vem kommer på den här typen av motiv egentligen? Vilda manar, en spänd båge och några stackars sårade rådjur. Måste vara något historiskt som förlaga här va? Någon krigargudinna, eller en amazon. Konstigt är det i alla fall.


Eller den här. Vad är det för något? En keramikväska med svulstiga, orange frukter? En vas? En praktisk kruka? Haha, ja jag har ingen aning, men fascinerande är den.


Eller det här. Här blev jag stående en lång, lång stund. Kunde liksom inte slita mig från det psykedeliskt blommiga 70-80-tals tyget på soffan. Och den gröna pallen sedan då, jag tyckte att den var jätteläcker... Med sina bruna fransar och allt.

Som tur är, är det väldigt sällan jag kommer hem med något sådant här, oftast sansar jag mig och kommer hem med något riktigt fint. Som igår, då hittade jag något riktigt fint. På Myrorna. Har redan satt upp det lite provisoriskt och provat det. Mer än så säger jag inte. Inte nu. Ni får med största säkerhet se vad det var för konstigt jag släpade hem igår, så småningom. Fast det var ju inget konstigt, det konstiga fick stanna i affären. Men kul är de allt att titta på - alla de konstiga grejorna.

:)
/helena

ps Kameran fick stanna hemma igår eftermiddag, allt var bara blött och mörkt, det kändes inte lönt att släpa runt på den. Fotona ovan tog jag för ett par månader sedan. På Gärdhems second hand i Dalsjöfors (ett litet samhälle någon mil utanför Borås). Tre våningar fulla med allt möjligt konstigt och fint och bra och praktiskt och prisvärt. Kan varmt rekommendera en tur dit, om ni råkar vara i närheten någon gång när de har öppet - oftast bara på lördagsförmiddagar. Gå gärna in på hemsidan och kolla in öppet-dagarna, och läs lite om var pengarna som samlas in hamnar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar