fredag 26 mars 2021

Här hemma - ärtgucka, tända ljus (å en hemlis)

Hallå, alla glada typer! (Ja, hej hej till er andra också såklart ;). 

Vad gör ni? Löser de stora, vida och väldigt avancerade, för att inte säga tillkrånglade, världsproblemen? Nähä, inte det. Nä, inte jag heller. Inte idag. Vi kan ju inte stå på barrikaderna varje dag, hör ni. Idag vilar vi lite, imorgon är en annan dag. Imorgon släcker vi ner för att belysa klimatfrågan. Imorgon är det Earth Hour, som ni säkert har full koll på vid det här laget. Idag låter jag våra gladaste påskharar få klättra upp i riset. Snarare "riset", som i piggarna på den gamla, tillfixade vintage-krattan. De verkar trivas där.

I korgen ligger något som påminner mig om att jag inte har berättat att jag fick ett paket med posten för ett tag sedan. Men mer om det senare.

Måste kanske plocka fram lite längre stearinljus inför lördagens "mörkläggning" då. Även om Earth Hour bara är just en timma, är det ju mysigt att mysa loss hela kvällen. Spela analoga spel till fladdrande lågor och så. Ta en kvällsfika och se ljuset blänka i sin älsklings ögon. Bra kombo - sätta klimatfrågan överst på agendan och passa på att göra livet lite mer romantiskt samtidigt. 

Fastnade en lång, lång stund inne på wwf tidigare. Fatta vilken bra sida! Världsnaturfonden (som står bakom Earth Hour) äger! Oj. Oj. Oj. Vad mycket mer vi skulle kunna göra för att minska all negativ klimatpåverkan. 

På wwf.se finns tips på enkla förändringar i vardagen, som kan göra stor skillnad i längden. Som att skippa locket till take away-kaffet. Eller lägga locket på kastrullen som du kokar pastavattnet i. Två enkla saker. Det finns naturligtvis massvis med saker du kan göra för att föra den klimatsmarta kampen vidare, men idag vilar vi lite, idag tar vi bara det enkla. Imorgon däremot, då tänker vi till igen. Och släcker ner.

Ärtgucka. Ja, jag tror det stod så. Att ärtgucka är bättre än guacamole för oss som bor väldigt långt ifrån där avokadon växer. Ärter däremot, de finns lite varstans i vår nordiska närmiljö, och är förhållandevis lättodlade. wwf.se, som sagt. 

Eller wwf.org, för alla våra miljövänner runt om i världen. wwf punkt whatever country you live in, of course!

Jo, det var ju det där paketet... Lotta har packat det med kärlek och omtanke. Love. Innehållet får ni se en annan dag, det är fortfarande lite hemligt, för den är så fin, vill liksom ha den för mig själv lite till. Däremot är det ingen hemlighet att paketet i första hand handlar om second hand. Naturligtvis. Förstås. Självklart.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Sorry, för en aning crappy bildkvalité. Hade inte riktigt tid att öppna redigeringsprogrammet på vid gavel idag. Och utanför är vädret mulet, vilket gör allting murrigt och småpixligt. Men imorgon är en annan dag, som sagt. Glöm inte ladda ljusstakarna nu då - och kolla brandvarnarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar