tisdag 9 mars 2021

Nyklippt och tillfixad

- Det ligger en gammal bäbis i skannern?! Det var mannen som påminde mig om att jag la in den där, liksom i väntan på att ta beslut om att slänga den - bäbisen, bebisen - eller inte.

Jo, för det var ju så här: När teckningarna, från barnen som mannen jobbar med, började välla in och göra det svårare och svårare att hitta vettiga inramningslösningar för alla, då hittade jag det har gamla blekta fotot. Tror jag fick det med mig redan när jag flyttade hemifrån. Sedan har det väl stått framme på olika, lite olämpliga - för ljusa - platser och blivit mindre och mindre skarpt i konturerna allteftersom åren har gått. Så nu bestämde jag mig för att ta ut det från sin plats bakom glaset för att kunna använda ramen till en av teckningarna istället. Först tänkte jag bara slängt det knappt synliga fotot, som sagt, för jag har numera även ett liknande ur samma serie, där fötterna dessutom syns. Och finns det något gulligare än bebisfötter? Jag bara undrar. Skulle väl möjligtvis vara kinderna då i så fall.

Sedan kunde jag inte riktigt med att bara kasta det rara som suttit där och blekts bakom ramen i så många år. Det kändes inte bra, så jag la in den i skannern så länge. Fick en tanke om att jag kanske skulle kunna lägga på lite lagom mycket färg igen. Att jag skulle ta mig tid till det en vacker dag. Och simsalabim! Nu är den färdig. Gjorde inte något jättejobb här, utan drog bara i ett par reglage och tyckte det blev bra nog så. Tycker om att det känns lite ruffigt och tufft och kornigt och åldrat.

Och även om det kanske var lite synd att klippa bort den fina, genombrutna delen av ärmen på blusen - eller klänningen - längst ner, bestämde jag mig ändå för att beskära originalfotografiet en aning också. Gillar hur fokus hamnar mer på det runda, goa, välmående ansiktet så här.

Det var bara det.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Ooops. Det här var visst tredje - eller fjärde? - gången jag har med en bild på något av mina yngre jag, bara under den senaste veckan. Oj då. Egenkärleken fullkomligt haglar här inne. Lovar att inte ha med riiiktigt lika många bilder på mig själv den nästkommande veckan. ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar