måndag 15 mars 2021

Här hemma - färgäkta

Den vackraste, vårigaste väska ni någonsin sett? Jag skulle inte bli förvånad om ni svarar ja. Funderar på om inte världens snyggaste handväska borde få komma fram i rampljuset igen. Fast å andra sidan är jag ju väldigt förtjust i motivet som redan hänger där under (mitt eget foto på mannen när han spelar på sin gamla bas). Hm.


Vi får väl se hur jag gör, en väska som passar en riktig tant är det i alla fall. En färgstark tant. Känner vi någon sådan? Hm.

Annars då? Jo, det börjar bli dags att rocka sockarna igen. Eller sockorna. Med andra ord att uppmärksamma de som är födda med Downs syndrom lite extra. Olika sockar på fötterna börjar bli en stadig, återkommande tradition för många av oss, även om vi här hemma brukar glömma det vissa år. 

Så den här veckan tänkte jag försöka rocka varje dag! Fast det är svårt när man har blivit en tråkig tant, det blir liksom mest gråa och svarta sockar i sock-lådan numera. Hm. Ett tips är ju att använda alla udda sockor som på något mystiskt sätt alltid lyckas bli över. Alltid skiljer det väl någon nyans, tänker jag. Mellan ljusgrått och mellangrått eller så, menar jag.

Nähä. Nu, mina vänner, börjar det bli dags att tänka på refrängen, för jag har mycket att göra idag. En del av det kommer ni säkert få ta del av, så småningom.

Har bland annat lite idéer angående den här damen, ni vet. Hon som jag brukar försöka muntra upp på olika sätt - eftersom hon ser så sur ut. Som sagt, jag har en idé, eller två.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Måste nog börja med att damma av henne lite först, får väl se om jag hittar den där nätta dammvippan här någonstans, för dammsugare är väl inte att tänka på i närheten av en tvättäkta loppismålning, va? Nej, jag tänkte väl det. Men om en målning behöver rengöras lite grann extra (alltså en billig sak som den här, inte en äkta Jenny Nyström eller så som behöver proffstillsyn) såg jag ett tips någonstans - förmodligen var det i Antikrundan - att man kan använda sig av bröd. ?!? Jo, en liten bit limpa. Inte grovbröd eller smuligt vitt, utan lite lagom tjock limpa som kan absorbera en aning. Bara att gnugga, nej inte gnugga, mer nudda lätt och liksom rulla den lilla brödbiten mot den smutsiga, målade ytan. Försiktigt alltså. Är man inte nätt på hand är det nog bäst att helt låta bli, tänker jag. Eller ta fram dammsugaren. Hm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar