söndag 18 november 2012

Ett inlägg jag borde strukit

 
Ända sedan längesedan. Hm, kan man säga så? Inte vet jag, men det är det enda sättet som jag kan beskriva det på. För jag minns inte riktigt när det var, mer än att det känns längesedan. Som Isabelle Halling, numera McAllister eller DOS-Isabella som många av oss, också, känner igen henne som, fixade till ett rum i 'Äntligen Hemma'. Och jag minns så väl att jag tyckte det var en så jättebra återanvändningsidé. Idag kanske den inte direkt känns lika revolutionerande som då. Idag när det - tack och lov! - pratas recycling i vart och vartannat hörn av tillvaron. Men jag har ändå aldrig helt kunnat glömma den där idén.


Den där enkla, men geniala idén, att göra tavlor av avlagda gamla T-shirts. Eller tishor, som en del säger nuförtiden. Dock inte jag. :) Avlagda, lagom urtvättade och lite småsunkiga, kanske främst under armhålorna... Men de klipper man ju enkelt bort när man genomför det här förvandlingsnumret. Vi pratar alltså om t-tröjor, som trots diverse med tiden tillkommen sunk, är tillräckligt tilltalande i trycket fortfarande för att kunna göra intryck på sin omgivning. Sätta ett personligt avtryck på väggen. Eller som jag tänkte då; i soffan, på sängen eller i favoritläsfåtöljen. För jag tänkte göra kuddar av mina, eller mest av mannens då, x-tshirts.


Det var en dag för några veckor sedan, när jag letade efter en av mannens ännu ursprungsfunktionsdugliga tishor. Den med Clintan på. Mr Eastwood himself, iklädd den så många gånger för honom obligatoriska cowboy-hatten. Och ett lagom klädsamt, lagom glest, skäggstubb.

Den hittade jag, så klart, inte. Den ligger väl längst ner i botten på tvättkorgen kan jag tänka. Där ligger den bra. Men däremot stötte jag på den här något dammiga, och mycket skrynkliga!, högen fylld av hästar, Kallar och ett och annat YES! Ett av alla mina DIY-projekt. Ett av alla dem, som aldrig blir av. Men de är roliga att tänka på ibland. Att de kunde ha blivit gjorda - om man hade varit en sådan person som hade haft mycket tid över. Och ork.

:)
/helena



ps Två kvinntjejer som verkligen verkar ha hur mycket ork - och fantasi! - som helst, är just Isabelle McAllister och hennes lika kreativa kollega Jenny Brandt, på den helt fantastiska bloggen DOSFAMILY! Dit "elektrojoggar" jag ofta in när jag behöver hämta nya krafter. Och idéer. Även om en del gamla GDS-tankar stått sig ganska fint genom tiderna, tänker jag.

pps Jo, sedan finns det ju alltid en baksida också. Baksidor till T-shirtkuddarna. Det hittade jag en jättebra och lika återbrukande idé till inne på FABRIKEN när de hade DIY-tema därinne. När framsidan blir baksidan, liksom. Så snyggt och praktiskt med färdiga "knappsatser" dessutom. Skjortframsidsbaksidor! Så klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar