tisdag 20 november 2012

Krikelin tipsar! (om bubblan som aldrig spricker...)


Här sitter jag och är så trött, så trött, men kan inte sova. Så då får jag väl läsa ett tag till då, tills sömnen kommer tillbaka, tänkte jag. Men i de flesta tidningarna är det ju så mycket elände. Eländes elände, så att det kan göra den tröttaste klarvaken. Pengar, pengar, pengar. Till höger och vänster. Eller mest brist på pengar. I Grekland, i USA, i Spanien. Och så den häringa bubblan nu då. Här hemma i lilla Svedala. Skuldbubblan. Bubblan som förväntas spricka snart. Och det är klart, om nu någon har bestämt att den ska kallas för just bubbla, så kan man nog vara ganska så säker på att den kommer att... spricka. Förr eller senare. Men alla tidningar är väl inte så där pengaorienterade och skuldtyngda. Eller?


Om kassan är skral - så se till att bli bjuden! Varför inte på lyxlunch? Av din givmilde chef. Watch Krikelin and learn.


Hm.


Här börjar det hela ta en lite otäckare vändning (nästan som i dagstidningarna faktiskt...). Känsliga läsare varnas!


Stackars Dagobert. Men man måste kanske välja lite mera med omsorg - vem man låter sig bjudas av?
Fast visst har han en poäng där ändå - Dittling? Har man sett ett mynt så har man sett alla. Typ.




Åh, han, Dagge Krikelin, som alltid brukar kunna få mina ögonlock att vackla. Med sina evighetslånga tupplurer och sina härliga lager-på-lager nattmackor. Men man kanske måste välja sina pratbubblor med lite mera omsorg - också? I alla fall om man vill se mycket av en viss alldeles speciell bokstav. Gärna i flera serierutor i rad. zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
:)
/helena



ps Visste ni att Chic Young's serie Blondie från början handlade mycket mer om just henne - Blondie? Visste ni dessutom att hon när serien startade, i början av 30-talet, ansågs vara en riktig gold-digger? Och att Dagoberts far var en rik industriledare? Money, money, money. Igen. Suck. 1933 gifte hon sig i alla fall med sin Dagobert. Redan då var serien mycket populär och deras bröllop var faktiskt ett av USA:s viktigaste bröllop det året. I alla fall enligt Wikipedia, där ni kan läsa mer om paret Krikelin. Eller läs ändå mer här, om ni orkar, på Blondies egen sida. Om hur allt startade en gång i slutet på 20-talet, med en nydanande tanke, en tanke om att ha en kvinnlig huvudkaraktär i en serie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar