måndag 26 november 2012

Nu börjar de krypa upp ur de skumma vrårna


Vissa år har jag överöst hemmet med blommor, redan vid advent. Och sedan fyllt på med fler, mer, allt eftersom det har närmat sig dagarna J. Men i år blir det nog inte så. Dels har jag inte råd att köpa så mycket blommor just nu, dels har jag hittat så många andra "blomlösningar", där ute i min favoritdel av handlingen. I första hand i andra hand, som vi säger. Döda blommor, skulle kanske en del säga. De kan kanske inte mäta sig med de levande, men de kommer inte heller någonsin att vissna, säger jag då.

Som de här tavlorna, de har inte hittat fram till sina rätta (gärna lite ljusare va?) platser än, men de är på väg. De har bara mellanlandat liksom, de vilar sig lite bara. Bidar sin tid. 'Aller Press 1957' står det på de stilistiskt femtiotalsriktiga illustrationerna. (Se bara på den Signe Persson-Melin inspirerade hyacintkrukan!)

Namnet 'Lagesson' tyder jag den snirkliga signaturen, på bilderna, till.

Tyvärr hittar jag ingen som helst info här inne på webben. Får kanske utöka mitt avancerade sökande till referensböckernas ännu ej försvunna värld. Eller kanske är det någon av er som vet något? Vem var Lagesson? Är bilderna några som har hämtats ur en veckotidning? Eller är det så att Aller Press bara har tryckt dem - för vidare distribution?

Tulpan, ros, nejlika och hyacint - det tycker jag är fint! Och några till. En del som doftar - vår!

Även om det väl inte finns någon ljuvligare doft än den pikanta pepparkaks kryddkvartettens, just nu.
:)
/helena



ps På tal om Signe Persson-Melin, så hittade jag en intressant sida här! Med en del av hennes produkter, till försäljning. Titta bara på de här lerkrukorna, för Nittsjö, med växtmönster. (Om jag förstår det hela rätt så går de att beställa via sidan för hemfrakt - också) De skulle säkert passa fint till, levande!, hyacinter. Eller kanske till en sådan där tjusigt rosarödmelerad amaryllis?

pps Jag vet inte om ni har luppen framme, men det står 10:- på respektive tavla. Det gör det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar