onsdag 25 maj 2022

Blommande kök

Ett litet snabbt hej och hallå här från mig. En önskan om en skön helg, kanske långhelg för vissa av er. Min önskan är att den blir vilsam och trivsam. Och grön och skön. Det börjar bli så vackert där ute nu, i spenaten, som vi brukar säga. Syrentider. Sommarlovet bara en armslängd bort. 

Men först tar vi röd dag, va? Vilar lite, oavsett om det blir aktiv vila eller något slöare. Kanske orkar vi sända en eftertänksam tanke till de som har det svårt, de som saknar någon att krama. Alla barn som dör, hade inte tänkt att prata allvar under den här lätta, korta hälsningen, men det är svårt att låta bli. Jaja. Världen behöver en kram, så är det bara. En stor och lång och innerlig bamsekram. Från hjärteroten.

Vi får ta nya tag sen. Göra världen till en bättre plats, det är ju något vi gör tillsammans, på vars och ens sätt, dag efter dag. Oförtrutet och envist jobbar vi vidare mot intolerans, rasism, egoism, generaliseringar och syndabocksmentalitet. 

Dag för dag jobbar vi vidare för att skapa en värld där fler och fler människor mår bra och hittar sin plats i livet. Tillsammans. Det är det som är nyckelordet här. Du och jag. Vi har bara varandra, glöm inte det. 

Då säger mannen och jag trevlig helg då!

Sköt om er.

Och kram.

/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar