måndag 2 maj 2022

Skål för våren!

Det här med en bra vätskebalans - jag är dålig på det. Känner sällan törst. Glömmer att dricka något annat än kaffe. Men jag har ett par trick. Ett par sätt att liksom lura mig själv, även om jag inte tror att jag behöver fylla på vattendepåerna. Om jag går på mina egna finter? Haha, jo, nästan varje gång, måste jag erkänna. Lättlurad!

Snygga glas? Ja, så ytlig kan jag uppenbarligen vara. Tar jag fram extra snygga glas, då känns det plötsligt nästan roligt att fylla på det där vinglaset med helt vanligt och fullständigt osparkling kranvatten. Gärna glas köpta second hand, som de här ovan. De är dessutom gjorda efter någon hyfsat gammal design och form.

Gröna glas, alltså! På alla sätt. Det var tips ett, för att få dig själv att dricka något extra glas vatten, särskilt nu när temperaturen ute stiger och svetten väl snart förväntas börja lacka. Åtminstone "snart".

Tips två? Det handlar om att blanda i lite bubblor bara. Inte champagne, nej. Här försöker vi få oss själva att njuta av det vatten som finns naturligt i våra kök. Som dessutom oftast är av ganska bra kvalité, om man har tur och bor på rätt ställe, som i Moder Sveas eget rike (Sverige, för er som inte känner Svea så väl). Lite mineraler. Källvatten. Blanda med det vanliga dricksvattnet. Hälften hälften, brukar bli bra. 

Eller så kan man lägga i en smula C-vitaminbrus. Bara en smula, eller en halv brustablett av valfri smak, gör genast det vanliga vattnet lite ovanligare, och godare. Tänk att C-vitamin finns med Coca-Cola-smak - ganska gott faktiskt. Ibland unnar jag mig en hel brusande i ett litet glas. Smakar nääästan som the real thing. Nästan.

Slutligen. Drick inte vattnet kallt. Värm upp det, lite. Ljummet vatten är godare och mer lättdrucket än kallt, i alla fall om det inte är stekhett där du är. Förr kallade man det silver-te. Lät väl finare än kokt vatten, kan tänka.

Ljummen svartvinbärsjuice. Mm. Eller svartvinbärssaft. Med en aning värme i. Blir supergott och lätt att skölja bort dålig vätskebalans med. Eller lägg i en tesked honung i det uppvärmda vattnet. Eller två tsk. Tre, om du är sötsugen. Köp honungen så lokalt du kan. Vi brukar köpa vår burk på närmaste bensinmack. Huh? Jo, det är sant. De har sådana bra saker där. 

Det var bara det. Och skål då. Vatten-skål!

Sköt om er.

Och kram (saknar att kunna göra mitt internet-hjärta här, men skrivbordsdatorns tangentbord har ingen fungerande hake, så det blir bara en ensam trea när man försöker göra hälsningen gammaldags hjärtlig, därför får ni stå ut med en kram. Och ni som inte fattar något om det här, ni kan ju läsa gårdagens sista inlägg, om ni vill och hinner och så).

/helena

ps Som en hel liten vår, på köksbordet. För ni minns väl att det var Dukbytardagar här inne för ett tag sedan?

Och han bestämde sig till slut för det här omslaget - till ett av sina hemmainspelade album, mannen. Shortcut thru a tree. Såå bra låttitel. Ni kommer väl ihåg att jag fick hedersuppdraget att försöka skapa en riktigt bra omslagsbild till honom?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar